torstai 13. elokuuta 2015

Irlannin roadtrip: Suloinen Dingle

Wikitravel kertoo, että National Geographic Traveller on joskus kutsunut Dinglen niemimaata tittelillä "the most beautiful place on Earth". Mulla ei ole vielä niin laajaa katsantoa tähän meidän palloomme, että uskaltaisin tuota väitettä kommentoida, mutta kyllä Dingle on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ajettiin niemimaalle korkeiden kukkuloiden ylitse, joista avautuivat upeat maisemat alas laaksoihin. Dinglen kylä taas oli todella sympaattinen värikkäine taloineen. Parin harmaan päivän jälkeen saatiin vihdoinkin nauttia auringosta ja käytiin kävelemässä Dinglen satamassa.

Yllättävä nippelitiedon nappulafakta, jonka luin vasta äsken niin ikään Wikitravelista: Lonely Planet on nimennyt Dinglen kaupungin Top10 listalleen parhaista uuden vuoden viettopaikoista. Dinglessä on kuulema "bustling nightlife", mitä ei olisi kyllä tuolla meidän visiitillä uskonut.

Dingle jäi mieleen sellaisena paikkana, jossa olisi mielellään viettänyt pidemmänkin tovin. Alue on tunnettu delfiineistään ja satamasta lähti useita delfiininbongausretkiä. Dinglen kaupungista on myös yksi oma lempparimuistoni reissulta: pääsin silittämään aivan ihanaa villakoiranpentua!! Mua on jo aika kauan vaivannut koirakuume ja tuossa vaiheessa en ollut päässyt Nemoakaan hellimään pitkään pitkään aikaan. Satamassa meitä vastaan käveli vanha Irlantilainen mies, joka ulkoilutti energistä pientä karvapalleroa. Koiran kanssa touhuaminen oli ihanaa, mutta oli myös hauska jutella irlantilaisen miehen kanssa - jonka puheesta emme saaneet mitään selvää. Olihan meitä varoitettu etukäteen, että varsinkin etelässä irlantilaisten "englanti" on hyvin omanlaistaan, mutta tuossa tilanteessa alkoi väkisinkin naurattamaan, kun yritimme arvailla ja vastailla parhaamme mukaan. Tietävätköhän nuo itse, miten vaikea heidän aksenttinsa on turisteille? No, joka tapauksessa todella sympaattinen herra!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti