sunnuntai 2. elokuuta 2015

Irlannin roadtrip: Giant's Causeway
Pohjois-Irlannin ainoa Unescon maailmanperintökohde on luonnonilmiö nimeltään Giant's Causeway. Muodostuma koostuu 40 000 basalttipylväästä, joiden alkuperästä on kahta eri tarinaa. Ne ovat saattaneet syntyä 60 miljoonaa vuotta sitten vulkaanisten purkausten seurauksina tai sitten ne ovat Finn McCool-nimisen jättiläisen rakentamat. McCool halusi rakentaa reitin Skotlantiin, missä hänen rakkaansa odotteli. Jälkimmäinen kuulostaa mielestäni siistimmältä, joten uskon siihen.

Vierailu paikassa maksaa noin kymmenen euroa. Hintaan kuuluu soitin, josta voi kuunnella mielenkiintoisia/hiukan noloja tarinoita jättiläisestä sekä paikasta itsestään. Omasta mielestäni paikka oli ihan hieno, mutta turistilaumat vähän laimensivat tunnelmaa. Paras aika vierailulle onkin siis sesongin ulkopuolella ja heti aamusta. Jos budjetti on tiukalla, niin suosittelisin skippaamaan Giant's Causewayn ja käyttämään pennoset Cliffs of Moherin näkemiseen.

Causewaylla vierailun jälkeen köröttelimme melko pitkän matkan pois UK:n puolelta. Viimeiset punnat käytimme ASDA-supermarketissa. Olin 14-vuotiaana kielikurssilla Bournemouthissa, ja tuolloin ihastuin Asdassa myytäviin leivosrulliin. Ostin niitä sitten viisi pakettia mukaan... Yhdeksän vuoden odotus palkittiin!

Irlannin puolella vietimme yön Sligon kaupungissa, Best Western Sligo-hotellissa. Pramean näköisessä hotellissa oli hintalaatu-suhde erittäin kohdillaan, ja maksoimme hotelliyöstä saman verran kuin joistan majataloöistä. Hotellissa olisi ollut jopa kuntosali ja uima-allas, mutta niitä ei ehditty tiukahkon reissusuunnitelman takia testaamaan. Isopeukku anyway!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti