tiistai 18. elokuuta 2015

Irlannin roadtrip: Ring of Kerry

Ring of Kerry menee siis tuon niemimaan ympäri, jossa ovat mm kaupungit Waterville ja Sneem

Jos haluaa saada käsityksen Irlannin upeista maisemista, ei tarvitse välttämättä ajaa koko saarta ympäri, kuten me teimme. Yksi suosituimmista roadtrip reiteistä on Ring of Kerry, joka tekee 180 kilometrin pituisen lenkin Kerryn niemimaan ympäri. Lenkin pystyy helposti vetämään päiväretkenä tai sitten reitin varrella voi halutessaan yöpyä - tekemistä ja näkemistä kyllä riittää. Ja hei - kyllähän tuon voi myös pyöräillä tai kävellä!

Reitin varrelta löytyy vaikka ja mitä mielenkiintoisia paikkoja pysähdellä. Itse stoppasimme muun muassa sympaattisessa Watervillen kylässä sekä spontaanisti Forst Staiguen kivilinnoituksella. Myös Killarneyn kansallispuiston voi yhdistää Ring of Kerryn ajelemiseen. Me tosin oltiin Killarneyn kaupungissa ihan yötä ja omistettiin puistolle oma päivänsä. Näistä kaikista lisää vielä erillisissä postauksissa, näitä kuvia on niin paljon! Säätkin alkoi vihdoin suosimaan meitä muutaman harmaan päivän jälkeen. Täydellistä roadtrippailua!

Ring of Kerry oli yksi reissun highlighteista ja sieltä löytyi iso osa koko saaren parhaista maisemista. Vaikka oltiin tuossa vaiheessa oltu tien päällä jo viikon päivät, niin ei noihin vihreisiin kukkuloihin vaan voi kyllästyä! Stoppasimme kaikilla mahdollisilla näköalapaikoilla ja tuntui, että joka mutkan takaa avautui taas entistä upeampi paikka. Maisemien lisäksi ihastusta herätti ne sadat lampaat, joita bongailin koko matkan ajan ahkerasti.

Kun palasimme viime sunnuntaina Nizzan reissulta, niin mietittiin Mikon kanssa kaikkia meidän menneitä reissuja ja yritettiin pistää niitä parhaus järjestykseen. Se oli aika hankalaa, koska kaikki matkat ovat olleet onnistuneita ja eri paikoissa ovat viehättäneet eri asiat. Esimerkiksi meidän Bulgarian matkasta mulla on niiiin lämpimät ja ruusunpunaiset muistot, vaikka matka oli melko perus aurinkoloma. Olin vaan niin sairaan onnellinen siellä! Tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että tämä Irlannin matka saa tällä hetkellä sen kirkkaimman kruunun. Niin mieletön paikka ja tosi erilainen meidän muista matkoista.
2 kommenttia:

  1. Jösses mitä maisemia! Tosi upean näköistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo! Irlanti oli just niin upee ellei upeempikin mitä on aina kuullut ja kuvitellut!:)

      Poista