sunnuntai 10. elokuuta 2014

Pukeutuminen Dubaissa

Dubaihin lähtiessä pakkaaminen tuotti vähän tavallista enemmän päänvaivaa. Shortsit ja lyhyet hameet ja mekot piti jättää kotiin. Arabiemiraateissa odotetaan myös turisteilta kunnioittavaa ja peittävää pukeutumista. Perussääntö on, että polvet ja olkapäät pitäisi olla peitossa, myös miehillä. Dubaissa on sääntöjen suhteen hiemän vapaamielisempää kuin muualla maassa, eli monesti voi riittää jos peittää polvet tai olkapäät. Kunhan helma ei ole ihan vesirajassa ja kaula-aukko navassa. Itse halusimme pelata varman päälle ja noudattaa molempia sääntöjä, olimme kuitenkin liikkeellä Ramadanin aikaan. Alun pakkaustuskailuista huolimatta pukeutuminen olikin melko helppoa ja muutamalla perusvaatteella pärjäsi viikon ajan. Lisäksi kun kuumuutta oli se +45, niin se ei paljoa olisi helpottanut, vaikka olisi hyppinyt alasti kadulla. Sisätiloissa taas ilmastointi oli niin voimakas, että pikkumekossa olisi tullut kylmä.

Turistit kunnioittivat säädöksiä yleisesti ottaen todella hyvin. Muutama poikkeus tuli vastaan, kun nuoret naiset olivat pukeutuneet todella niukasti. Tällaisille tapauksille huomasi itsekin vähän kohottelevansa kulmia: eivätkö he tiedä vai eivätkö he välitä? Itse en haluaisi ainakaan olla kumpikaan, tietämätön tai välinpitämätön. Kainosti pukeutuminen lomamatkan ajan ei kuitenkaan vaadi ihan kauheasti. Hotellin allas-alueilla ja yleisillä rannoilla sai toki liikkua bikineissä.

Matkalaukullista uusia vaatteita ei tarvitse ostaa reissua varten. Tässä kolme vaatekappaletta, joiden avulla itse selviydyin hyvin koko viikosta:
1) Maksimekko. Pari vuotta sitten muotiin tullut maksimekko taitaa löytyä jo useimpien neitosten kaapista. Ihan paras asu kuumuuteen!
2) Ohut pitkähihainen. Mulla ei oo hajuakaan eri kankaiden nimistä, mutta mulla on pari kappaletta tuollaista läpikuultavaa kangasta olevaa "takkia" (joo tää ei oo mikään muotiblogi :D). Paidan/viitan/takin voi sitten vetää eri toppien päälle.
3) Ohuet housut. Kevyet, hengittävät housut messiin!

Julkisilla paikoilla vedin vielä olkapäät piiloon ohuella pitkähihaisella


Voilá, you are good to go!  Kyllähän kaupoista löytyy vaikka millä mitalla nuo häveliäisyyskriteerit täyttäviä kivoja vaatteita, mutta tässä muutama simppeli, ettei matkabudjetti kärsi jo ennen reissuun lähtöä. Mikko pärjäsi reissun t-paidoilla ja muutamilla kevyemmillä housuilla. Kävi sääliksi, kun toinen joutui vetämään jalkaansa housut ja itse sai liihotella ilmavassa maksimekossa. ;) Paikallisilla miehillä puolestaan oli paljon caprimittaisia shortseja.

Ostin paikalliselta H&M:ltä pitsitopin ja pitsishortsit. En tiedä, että käyttävätkö paikalliset naiset paljastavampia vaatteita esimerkiksi kotona tai muun vaatetuksen alla vai ostavatko näitä vain turistit? Poseerasin uusissa vaatteissa hotellin parvekkeella, mutta käyttöä kuteet joutuivat odottamaan Suomeen. Ei siis näin kaupungille! :)

EI NÄIN!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti