lauantai 16. elokuuta 2014

Dubai: Burj Khalifa, At the top


Palataanpa takaisin Dubain juttuihin. Hassua ajatella, että palasimme reissusta tasan kuukausi sitten: tuntuuko muistakin, että kesällä aika kuluu tuplasti nopeammin kuin talvella? Tai ehkä se vain tuntuu siltä, kun talvi on tuplasti pidempi kuin kesä... No, anyways!

Dubaissa ei voi käydä näkemättä maailman korkeinta ihmisen tekemää rakennusta: Burj Khalifaa. Lähes 830 metrin korkeuteen ulottuva pilvenpiirtäjä avattiin virallisesti vuonna 2010 ja 452 metrin korkeudessa oleva näköalatasanne on must-see kohde Dubain reissulla. Kuvista ei tietenkään saa hyvää käsitystä tornin valtavuudesta, se täytyy kokea itse. Sanotaan vaikka niin, että Burj Khalifa oli todella hankala saada mahtumaan yhteen kuvaan ja muut pilvenpiirtäjät näyttivät sen rinnalla pienkerrostaloilta!

Tornista löytyy asuinrakennuksia (en kyllä uskaltaisi asua noin korkealla!), toimistoja, kauppoja sekä hotelli. Rakennuksella on useita ennätyksiä nimissään: eniten kerroksia (163 - edellinen ennätys oli WTC:llä 110 kerrosta), korkeimmalla sijaitseva yökerho (144. kerros) sekä ravintola (122. kerros).

Jos Burj Khalifa olisi Pariisissa..
Tai Lontoossa...
Suosittelen ehdottomasti käymään ylhäällä näköalatasanteella. Sieltä saa hyvän kuvan Dubain alueesta ja näkee kaupunkia ympäröivät aavikot. Liput kannattaa ostaa etukäteen netistä, jolloin ne rokottavat lompakkoa noin 25 euroa per nuppi. Paikan päällä saman päivän liput ovat monesti tuplahintaisia ja usein myyty jo loppuun. "At the top"-kokemus on myös huolella suunniteltu: odotustiloissa ja matkalla ylöspäin kerrotaan paljon faktatietoa tornista ja sen rakentamisesta. Vieraiden pääsemistä torniin on myös porrastettu siten, ettei ylhäällä ole kauhea ryysis.

Ylös mentäessä kaikista vieraista otetaan kuvat vihreää kangasta vasten ja ylhäällä voi halutessaan otatuttaa niitä vielä lisää. Oma kuva sitten photoshopataan jotain hienoa maisemaa vasten, voi esimerkiksi olla putoamassa Burj Khalifasta tai kävellä rautapalkeilla satojen metrien korkeudessa, tiedätte varmaan nää mitä turisteille myydään. Käytiin katsomassa meistä otettua kuvaa, eikä kuvanmuokkauksen jälki -yllätys yllätys - ollut päätähuimaava. Huimaava sen sijaan oli kuvan hinta - 52 euroa!! Mietittiin hetki, että laskettiinko väärin päässämme paikallisten dollarien ja eurojen suhde, mutta ei. Vissiin kuva oli vähän isompi kuin mitä yleensä noista saa, mutta silti! Ainahan noissa turistipaikoissa kuvat on kalliita, 10 - 20 euroa helposti, mutta viisikymppiä! Aikamoista, kauppaan jäi se otos.

Kivoja kuvia ylhäältä sai onneksi ihan omallakin kameralla. Antaa kuvien puhua puolestaan, At the top, olkaa hyvät:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti