maanantai 10. elokuuta 2015

Irlannin roadtrip: Loop head


Cliffs of Moherilta (kartassa Doolinin lähellä) lähdimme sen verran ajoissa, että päätimme spontaanisti poiketa Loop Headissa (kartalla Kilbaha). Mitä pidemmälle ajoimme, sitä harmaammaksi ja sumuisemmaksi sää muuttui. TripAdvisor hehkuttaa Kilbahaa ja Loop Headia sympaattisena pikkukylänä, missä on upeat maisemat. Tämä on varmasti totta, mutta pakko myöntää, että harmaa sää ja tihku sade ehkä latistivat tunnelmaa pikkuisen. Emme nähneet ketään ajaessamme kylän läpi, mutta kun sinne asti oli tultu, niin pakko oli ajella aivan niemenkärkeen asti.

Kärjestä löysimme majakan ja satuimme paikalle juuri, kun opastettu kierros oli alkamassa. Koska en ollut ikinä ennen käynyt majakassa ja sitä paitsi pääsylipun hinnalla pääsi myös käyttämään vessoja, niin maksettiin mielellämme 5 euroa per lärvi ja liityttiin muutaman muun säätä uhmanneen turren joukkoon. Kierros kesti noin vartin, jonka aikana kiipesimme majakkaan ja sympaattinen majakanvartija kertoi paikan historiasta. Maisemat olisivat tietenkin olleet hienommat kirkkaampana päivänä, mutta mitäpä tuosta - eka kerta majakassa teki vaikutuksen siitä huolimatta!



Majakka on rakennettu 1854
Loop Headin kalliot toivat mieleen Cliffs of Moherin vähän pienemmässä mittakaavassa. Oli upeaa kävellä "maailman laidalle" ja kuulla Atlantin pauhaava ääni. Ei edes pelottanut niin paljoa, vaikka jyrkkä pudotus oli tuoltakin. Johtui ehkä siitä, että huonon sään takia saimme olla paikalla aivan kahdestaan, enkä alkanut kehitellä päässäni tarinoita kreisituristeista, jotka tönisivät meidät Atlanttiin. Mikkoon luotan jopa sen verran, etten usko hänen moisia juonia punovan...

Kello oli jo pitkällä iltapäivän puolella, joten lähdettiin köröttelemään seuraavaa yöpaikkaamme, Traleeta, kohti. Matkalla pysähdyimme vain syömään, mutta muuten menimme tällä kertaa suorinta reittiä rannikon maisemareittien sijasta. Vähän jäi kaihertamaan, että entä jos missasimme jotkut superhienot maisemat, mutta tuossa vaiheessa väsymys alkoi jo painaa.

Majoitusvinkki:
Tralee Holiday Lodge
- Reissumme halvin majoitus, 50e per yö
- Halpuus näkyi myös laadussa, mutta kaikki perusasiat olivat kunnossa
- Verrattuna muihin majataloihin, joissa yövyimme: huoneet eivät olleet yhtä kodikkaat, palvelu ei ollut yhtä hyvää, aamiainen oli pienempi
- Ei kuitenkaan missään nimessä huono valinta, kunhan odotukset eivät ole turhan korkealla
- Tralee oli pienenpieni kylä ja tuona iltana sateella aivan tyhjillään ihmisistä. Paremmalla säällä varmasti vierailun arvoinen paikka!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti