maanantai 24. elokuuta 2015

Irlannin roadtrip: Killarney National Park


Kävimme Irlannin matkalla kahdessa eri kansallispuistossa: Connemarassa sekä Killarneyssa. Connemarasssa teimme lyhyen muutaman kilometrin kävelyn läpi tuulen ja tuiskun, ja säästä huolimatta paikasta jäi loistavat fiilikset. Killarneyssa taas sääkin oli meidän puolella ja päästiin vihdoin tekemään hippasen pidempi, 15 kilometrin kävely.

Ennen kansallispuistoon tutustumista vietimme yhden yön myös Killarneyn kaupungissa. Siellä oli täysi tohina päällä, kun kaupunki valmistautui sekä 4th of Julyn juhlintaan (ei oikein käynyt selväksi, miksi sitä juhlitaan Irlannissa niin isoin menoin) että Ring of Kerryn hyväntekeväisyyspyöräilyyn. Kaupunki itsessään oli värikäs ja suloinen, niin kuin oikeastaan kaikki Irlannin kaupungit, missä pysähdyimme.
Muckross HouseKillarney on itse asiassa Irlannin ensimmäinen kansallispuisto. Itse lähdimme tutustumaan alueeseen Muckross Houselta, joka on nähtävyys myös itsessään. Alueelta lähtee monenlaisia eri reittejä, joista valita päivälleen sopivan. Me tehtiin alkuun muutaman kilometrin kävely Torc Waterfallille ja siitä jatkettiin vielä järven ympäri. Muutama tunti meni rattoisasti kävellessä ja ensimmäistä kertaa piti olla melkein koko päivä pelkällä topilla!

Kun tekee useamman tunnin kävelyn ihmisen kanssa, jonka tuntee parhaiten tässä maailmassa, niin jutut menee aika yksityiskohtaiselle tasolle. Toisesta tietää jo kaikki suuret linjat, mutta mielellään kuuntelee yhä uudestaan niitä samoja tarinoita ja niistä sitten keksitään asioita, joita ei ehkä ennen ole kuullutkaan. Ollaan oltu yhdessä reilut 4,5 vuotta ja tuolla kävelyllä kävimme läpi todella yksityiskohtaisesti esimerkiksi molempien lukioaikaiset opettajat one by one. Ikinä ei ole vielä tähän mennessä juteltava loppunut sentään kesken!


Torc Waterfall

Majoitusvinkki:
Best Western Eviston House Hotel, Killarney
- ihan pelimestoilla!
- wifi
- kohtuu halpa hyväksi hotelliksi
- keskustasta voi olla hankala löytää parkkitilaa
- aamiainen ei kuulunut hintaan, buu
- mutta otettiin se silti noin kympillä per naama, oli ihan perushyvä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti