tiistai 4. elokuuta 2015

Irlannin roadtrip: Connemaran kansallispuisto


Irlannissa reissatessa kannattaa ehdottomasti käydä jossakin maan kuudesta kansallispuistosta. Me ehdimme 10 päivän matkallamme käydä niistä kahdessa, Connemarassa sekä Killarneyssa. Koko Irlanti tosin itsessään tuntuu jatkuvalta luonnonpuistolta, eikä mekään Connemaraan ajaessa oltaisi huomattu kansallispuiston alkamista muuta kuin opaskylteistä.

Alkuun kävimme haukkaamassa vähän välipalaa visitor centerissä, jonka jälkeen olimme valmiita lähtemään lyhyelle trekkaukselle. Aika pian kävi selväksi, että sään takia kävelystä tulisi todellakin hyvin lyhyt: sade ja tuuli yltyivät vain koko ajan. Päätimme kävellä siis Diamond Hillin lyhyemmän reitin, joka oli vain kolmisen kilometria. Suosittelen tuota pyrähdystä ehdottomasti: aikaa ei paljoa mene ja maisemat ovat todella kauniita. Meille tuo lähes myrskyinen sää antoi vain kokemukselle oman leimansa. Yleensä huono sää saa mun suupielet kääntymään mutrulle aika helposti, mutta tuolla meillä oli vain hauskaa! Se tietenkin auttoi, että tiesi reitin olevan vain sen kolme kilometria.

Paremmalla säällä voi harkita myös Diamond Hillin huipulle kiipeämistä. Matkaan kuluu useampi tunti, mutta reitti ei vaadi sen kummempaa taustaa trekkaamisesta. Hyvä varustus ja peruskunto riittävät. Jotkut hurjapäät olivat uskaltautuneet tuollekin reitille säästä huolimatta, eikä kyllä käynyt kateeksi.

Visiitti Connemarassa oli lyhyt, mutta ehdottomasti yksi reissun huippuhetkiä. Uitettuna rottana kömmin takaisin autoon (ei mulla mitään vedenkestävää vaatetusta ollut...) ja vaihdoin märät vaatteet kuiviin siinä keskellä parkkipaikkaa.
Seuraavaksi lähdettiin huristelemaan kohti Galwayta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti