keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Oodi Oopperatalolle

Jotkut kuuluisat monumentit, taideteokset tai jopa kokonaiset kaupungit saattavat tuntua todellisuudessa pettymyksiltä suuren hypetyksen jälkeen. Esimerkiksi Mona Lisa on luonnossa yllättävän pieni, jotkut pitävät Eiffel-tornia rumana rautakasana tai koko Pariisin kaupunkia yliarvostettuna. Oopperatalo oli kuitenkin juuri niin upea ja kaunis kuin olin kuvitellutkin! Kuten edellisessä kirjoituksessa sanoinkin, siitä tuli myös matkan kuvatuin kohde. Ei siitä vaan voinut mennä ohi ottamatta kuvaa!

Alla olevassa kuvassa näkyy ensimmäinen vilaukseni Oopperatalosta. KUKA on parkkeerannut risteilijänsä sen eteen?! Luulisi, että tuolla paikalla olisi pysäköintikielto! Onneksi ei tarvinnut kauaa kävellä, että koko komeus tuli esiin tuon paatin takaa.

  

Opera Bar

Näkymä Harbour Bridgeltä


Taronga Zoo Ferry
Macquires Point

Uuden vuoden odottajia


Parhaat näkymät Oopperatalolle on Harbour Bridgeltä, Circular Quaysta lähteviltä lautoilta, Opera baarista sekä Macquires Pointilta. Kannattaa käydä ihastelemassa joka kulmasta niin päivällä, hämärällä kuin yölläkin! Niin kuin varmaan suurin osa turisteista, mekin tyydyimme ihastelemaan taloa vain ulkopuolelta. Sisätiloihin järjestetään opastettuja kierroksia ja onhan siellä toki niitä esityksiäkin runsaasti.


2 kommenttia:

 1. Voi että kuinka lämpimän näköistä sun reissussa on ollut! :) Siitä oopperatalosta, onhan se hienonnäköinen, mutta just tutankurssilla kerrottiin kuinka sen projektin suunnittelu oli mennyt dramaattisesti pieleen ja loppukustannukset oli joku 30-kertaiset ja kaikkea. Meni vähän maku siitä kun kuunteli juttuja vaikka olisihan se kiva nähdä kuitenkin! Millonkohan sitä pääsis Australiaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sillon kun oli lämmintä niin oli kyllä oikeesti lämmintä :P Mutta myös pari sadepäivää mahtui mukaan ja Melbournessa ekana päivänä oli +18 ja seuraavana +38 :D pientä vaihtelua.
   Joo, mäkin luin tosta ja tanskalainen pääarkkitehti taisi pistää hanskat jossain vaiheessa naulaan :D Vähän samoja ajatuksia tuli kyllä uuden vuoden ilotulitusnäytöksestä: olihan se upea, mutta oikeesti... 12 minuuttia kesti ja joku 6 miljoonaa makso. Hullu maailma :|

   Poista