sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Melbourne


Joulupyhien jälkeen vietimme kolme päivää Melbournessa. Äitini serkku on asunut Australiassa 11-vuotiaasta lähtien ja saimme majoittua hänen ja hänen perheensä luona. Oli kivaa päästä näkemään paikallisten elämää ja kuulemaan paljon tarinoita Australiasta. Ensimmäisenä päivänä kiersimme Melbournen keskustaa ja katselimme kaupunkia myös lintuperspektiivistä Eureka-pilvenpiirtäjästä. Eurekassa pääsi lisämaksusta myös "Reunalle". The Edge on tornin seinästä ulos työntyvä kuutio, jonka lattia ja seinät ovat lasia. Kokemusta ei suositeltu korkeanpaikankammoisille, raskaana oleville tai sydänvaivaisille. Tällaiset varoitukset nostivat odotuksia, mutta täytyy sanoa, ettei ollut yhtään niin paha, mitä antoivat olettaa. Tai sitten minusta on tullut rohkeampi.

Eureka tower, jossa kävimme


GraffitikatuOli virkistävää liikkua paikallisten kanssa, kun ei tarvinnut itse kuin seurata mukana! He osasivat viedä meidät tehokkaasti kaikkiin näkemisen arvoisiin paikkoihin. Toisaalta kaupunki ei myöskään tullut samalla tavalla tutuksi, kun ei itse tutkinut karttaa. Ikuisuuskysymykseen, kumpi on parempi, Sydney vai Melbourne, annan diplomaattisen vastauksen: jos turistin täytyy valita vain toinen, niin Sydney. Pidemmän ajan asumiseen Melbourne. Tiesittekö muuten, että neverheard-Canberrasta tehtiin pääkaupunki kompromissina Sydneyn ja Melbournen kilpailulle?

Sää Melbournessa oli koko ajan aurinkoinen, mutta lämpötilat vaihtelivat valtavasti: ensimmäisenä päivänä oli +18, seuraavana +38 ja sitten taas +18! Aikamoista. Keskimmäinen päivä oli luonnollisesti rantapäivä St. Kilda's beachilla. Isäntäperheemme nuoret veivät meidät sinne pariksi tunniksi, ei siinä kuumuudessa jaksanut sen pidempää olla. Kiinnostavinta oli kyllä jutteleminen tämän perheen kanssa ja Australian ja Suomen vertaileminen. Tuli muuten todella kiitollinen olo siitä, että saa asua Euroopassa. Australiasta on todella pitkä matka lähes kaikkialle ja matkustaminen on siksi myös kallista. Perheen parikymppiset lapset olivat käyneet vain Uudessa-Seelannissa ja Fidzillä ja kuuntelivat ihmeissään kertoessamme meidän muutaman päivän matkoista Euroopassa.

Kolmantena päivänä menimme vähän kaupunkialueen ulkopuolelle ja kiipesimme geologiselle muodostumalle nimeltä Hanging Rock. Lisäksi kävimme entisellä tulivuorella, Mount Macedonilla. Hanging Rockilla Mikko törmäsi tuttavaansa kouluajoilta. They talk about a small world.

Kuollut käärme - tämän lähemmäksi matelijoita emme onneksi joutuneet..Mount Macedon


Oltiin molemmat todella tyytyväisiä, että päätettiin mahduttaa matkaamme myös Melbournen-visiitti. Kumpa jokaisessa maassa olisi paikallisia tuttavia, paikallisiin tapoihin pääsee tutustumaan aivan eri tavalla! Enkä pistänyt pahakseni pehmeää sänkyä ja muhkeita tyynyjäkään... Australiaan on kyllä aivan pakko päästä vielä joskus uudestaan! Haluaisin nähdä vielä Suuren Valliriutan sekä Ulurun eli Ayers Rockin ja ajaa Great Ocean Roadia pitkin ja bongailla eläimiä luonnossa. Ehkä vielä joskus! Onneksi meillä oli Melbournen jälkeen vielä muutama päivä jäljellä Sydneyssä. Palataan niihin tunnelmiin pian.

PS: Huomenna klo 8:15 alkaa Arbetsmarknad-kurssi! Ensinnäkin, mikä aika toi on olevinaan? Toisekseen, miten selviän??

2 kommenttia:

  1. Tässähän alkaa ihan matkakuume nousemaan, mäkin tahdon Australiaan! :P Tsemppiä aamun luennolle, kaikesta selviää hengissä kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu näitä kuvia on ihan mukava katella, etenkin kun ulkona on kylmä ja aurinko laskee ennen viittä. :D Kahdesta luennosta selvitty, huh! Tähän asti mennyt ihan hyvin, seuraava stressin aihe onkin sitten seminaarit, joista ensimmäinen taitaa olla jo ensi viikolla... Kauhee tahti kyllä täällä on noilla kursseilla! Kun on tottunut siihen, että yhtä kurssia on kerran viikossa, niin tää 5 kertaa viikossa tuntuu vähän kohtuuttomalta... :D

      Poista