torstai 16. tammikuuta 2014

Chinese Garden of Friendship

Aatonaattona Mikko vihdoin saapui heti aamulla, voi onnea! Mikko toi mukanaan myös pari joululahjaa mulle vanhemmiltaan ja isotädiltään - paketeista kuoriutui Australiassa erittäin tarpeelliset villasukat ja tumput. ;)

Seuraavaksi oli edessä aikamoinen down-greidaus tälle tytölle: superiso hotellihuoneeni vaihtui yhdeksän neliön hostellikoppiin huoneeseen. Suurin osa matkoistamme on ollut pitkiä viikonloppuja Euroopassa, joten muutamalle yölle on yleensä saanut halvalla ihan mukavan hotellin. Hetki meni siis totutellessa hostelliin, mutta voin kyllä suositella hostelliamme muillekin (paitsi äidille, äiti ansaitsee vain luksusta). Kyseessä oli Nomads Westend Backpackers. Hostelli oli mukavalla paikalla päärautatieaseman läheisyydessä Pitt Streetillä ja kyllä siellä ihan hyvin viihtyi pari viikkoa. Meillä oli kahden hengen huone ja oma vessa, tosin tämä vessa oli käytävän toisella puolella. Yöllä oli vähän rasittavaa pistää vaatetta niskaan, mutta muuten ihan toimiva ratkaisu tuokin. Sängyn jouset tuntuivat ikävästi patjan läpi, tyynyt olivat littanat, peitossa oli epäilyttäviä läikkiä, hissi toimi vähän vaihtelevasti ja siivous oli pelkkä roskakorin tyhjennys. Näihin kuitenkin tottui parissa päivässä ja yleisvaikutelma hostellista oli kuitenkin siisti. Australiassa monet hostellit ovat "partyhostelleja", joten vähän jännitettiin, saako tällainen vanha ja tylsä pariskunta nukuttua ollenkaan. Hyvin saatiin nukuttua ja meininki oli todella rauhallinen, vaikka rakennuksessa oli 14 kerrosta nuoria reppureissaajia. 


Olin vihainen hostellin hissille, joka oli maailman hitain
Tadaa! Meidän lukaali
Lähdimme kiertelemään kaupunkia ja esittelin Mikolle parhaita paikkoja, olinhan jo lähes paikallinen neljän päivän jälkeen! No en ehkä ihan, mutta oli kiva kerrankin olla enemmän kartalla uudessa kaupungissa kuin Mikko. ;) Ensimmäisenä otimme suunnaksi Darling Harbourin ja Chinese Garden of Friendshipin. Pääsymaksu puutarhaan on noin neljä euroa, suosittelen ehdottomasti käymään! Oli todella kaunis ja rauhallinen paikka kaikkien pilvenpiirtäjien keskellä. Uusimmasa Wolverine leffassa on muuten kohtaus "Japanista", joka on kuvattu tuolla.Lisko!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti