tiistai 21. tammikuuta 2014

NYE 2013

Hejssan alla mina kära vänner! Olen nyt päässyt muuttamaan omaan asuntooni täällä Göteborgissa ja mikä tärkeintä, netti toimii. Äiti lähti tänään aamulla takaisin Suomeen ja nyt sitä ollaan oikeasti yksin! Ehkä sitä pikkuhiljaa alkaa tajuta, että olen jäämässä tänne. Onneksi kämppä on mukava, osaan jo vähän paremmin liikkua kaupungissa ja olen hengissä kahden ruotsinkielisen luennon jälkeen (enkä edes itkenyt). Tarkemmin Göteborgin kuulumisia myöhemmin - haluan edelleen fiilistellä Australian matkaa!

Uuden vuoden aatto toi Sydneyyn valtavat massat ihmisiä. Porukka linnoittautui parhaimmille rakettien katselu paikoille jo kymmeneltä aamulla ja odottelivat siellä vuoden vaihtumista kepeät 14 tuntia. Jos paikaltaan olisi lähtenyt, niin takaisin ei enää olisi päässyt. Me emme viitsineet käyttää yhtä kokonaista päivää istumiseen, vaan suuntasimme lautalla Manlyyn ja Manly beachille. Manly beach oli todella mukava ranta ja sääkin oli aivan täydellinen. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, mutta tuulen ansioista ei tullut läkähdyttävän kuuma. Nukahdimme molemmat hetkeksi rantapyyhkeillemme, ai että! Aallot ja virtaukset olivat siellä melko kovat, joten uimaan ei ollut asiaa ilman surffilautaa.

Uuden vuoden odottajia
Tulimme takaisin kaupunkiin joskus kuuden aikaan, ja kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, Circular Quay oli myös täynnä vuodenvaihteen odottajia. Me menimme hostellille suihkuun ja lähdimme 20:30 Darling Harbouriin katsomaan kello yhdeksän "lasten" ilotulitusta. Porukkaa oli valtavasti, mutta ei tullut mitenkään ahdistunut olo. Näimme ilotulituksen hyvin ja kyllä niistä raketeista vaan nautti enemmän, kun ei tarvinnut seistä pakkasessa! Show ei kestänyt paljoa kymmentä minuuttia kauempaa. Tämän jälkeen lähdimme valumaan ihmismassan mukana Circular Quayhyn päin. Se oli tietenkin täynnä, eikä alueelle otettu enää enempää ihmisiä. Niinpä kävelimme The Rocksiin, melko lähelle paikkaa, josta Harbour Bridge lähtee.

Siellä odottelimme puolitoista tuntia keskiyötä. Ihmiset eivät muuten olleet yhtään samalla tavalla humalassa kuin Suomessa uutena vuotena. Enemmistö oli selvinpäin tai ainakin käyttäytyi sen mukaisesti. Voisiko johtua siitä, että suurin osa oli turisteja, jotka haluavat oikeasti nähdä (ja muistaa) ilotulitukset? Pieni kissatappelu tosin meinasi syntyä, kun vartti ennen keskiyötä eräs nainen miesystävineen tunki toisen pariskunnan eteen, jotka olivat seisseet paikalla ainakin pari tuntia. Nauratti muutenkin ihmiset, jotka kovaan ääneen julistivat kuinka MINÄ haluan nähdä ilotulitukset ja MINÄ olen odottanut tätä niin kauan. Okei, mene vain eturiviin, ei kukaan meistä muista 1,5 miljoonasta ihmisestä niitä oikeasti halunnutkaan nähdä. :)Vihdoin vuosi vaihtui ja saatiin ihailla 12 minuutin pituinen rakettishow. Meidän kameralla ei kovin kummoisia kuvia tullut, mutta täältä voi katsoa koko shown. Niin mekin tehtiin, koska ei paikoiltamme nähty Harbour Bridgeä. Paikaltamme näkyi Oopperatalo ihan mukavasti, joten hyvä fiilis jäi kuitenkin. Ilotulitus oli todella upea ja olen iloinen, että tulimme Sydneyyn uudeksi vuodeksi, mutta silti on vähän vaikeaa käsittää, että kuusi miljoonaa dollaria (melkein neljä miljoonaa euroa) ammutaan savuna ilmaan. Hyvää uutta vuotta vaan sinne kehitysmaihinkin!

Melkein yhtä ikimuistoinen kuin itse ilotulitus, oli matka takaisin hotellille. Ihmisiä oli niin sairaasti! Kaikilla kaduilla meni tasainen ihmisvirta ja Mikolle tuli massoista mieleen Taru Sormusten Herrasta elokuvien taistelukohtaukset, kun örkit lähtevät hyökkäykseen. Jonkun koira oli päässyt vapaaksi ihmisjoukkoon ja ressu oli aivan vauhkona. :( Omistaja juoksi perässä, mutta koira oli niin hädissään, ettei se tajunnut tulla suojaan emäntänsä luokse. En tiedä, miksi joku ylipäänsä on ottanut koiransa mukaan katsomaan raketteja tuollaiseen väenpaljouteen, mutta toivottavasti pääsivät turvallisesti kotiin.

Ei ollut hullumpi tapa aloittaa uusi vuosi miehensä kainalossa maailman upeinta ilotulitusta katsellen! Saa nähdä, missä maassa vuosi 2015 alkaa! ;)

2 kommenttia:

  1. Saat vaihtaa vuotta muinakin vuosina mun kainalossa ;) Niitä ihmisiä oli kyl ihan tajuttomasti :0

    VastaaPoista