keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Blue Mountains

Yleensä vuoden ensimmäinen päivä menee enemmän tai vähemmän dagen efteriä potiessa, mutta ei vuonna 2014! Me lähdimme patikoimaan! Hyppäsimme junaan, joka vei meidät parissa tunnissa Katoomban asemalle Blue Mountainssille. Kahden tunnin menopaluu junalla maksoi alle 10 euroa! Vähemmän kuin vartin kestävä yhdensuuntainen lentokenttäjuna.

Tässä tulee kuvapläjäys niistä muutamasta tunnista, jotka vietimme noissa huikeissa maisemissa. Jos suunnittelee visiittiä Blue Mountainssille, niin kannattaa oikeasti lähteä aikaisin aamulla! Edellisen illan valvomisesta johtuen olimme itse Katoombassa vasta yhden aikaan ja aika loppui vähän kesken. Lisäksi menomatka oli ilmastoimattomassa junassa tuskaisen kuuma keskipäivällä.
Koska meillä oli vain muutamia tunteja aikaa kiertää, niin ostimme liput Blue Mountains Explorer Bussiin. Tulipahan koettua ensimmäistä kertaa myös tuollainen perinteinen punainen turistibussi! Bussi kiersi eri pisteitä, joissa oli nähtävyyksiä ja erilaisia kävelyreittejä. Alueella menee myös halvempia paikallisbusseja ja jos on koko päivä aikaa, niin kävellenkin pääsee. Meille tuo turistimeininki oli oikein hyvä ratkaisu. Ehdimme tehdä noin tunnin kävelyn Katoomba Fallsilla, nähdä alueen kuuluisimman nähtävyyden Three Sisterssin Echo Pointilta ja kävellä upeaa maisemareittiä Honeymoon Lookoutille. Tämän jälkeen menimme vielä syömään pieneen Leuran kylään ennen kuin junamme lähti takaisin.


The three sisters

Joku pariskunta pusuttelee Katoomba Fallsilla!


1 kommentti:

  1. Tää oli kyl niiiiin hieno paikka koko Blue Mountains! Jos menee Sydneyhin nii tää on kyl ehdoton paikka käydä :)

    VastaaPoista