keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Harbour Bridge

Nainen keksii keinot
Yksin ollessa kuvat rajoittuivat peiliposeihin ja selfieihin
Viimeinen päivä omassa loistavassa seurassani valkeni pilvisenä, mutta edelleen lämpimänä. Neljä päivää yksin meni kyllä todella nopeasti ilman mitään ongelmia. Okei, yksi ongelma oli, kun adapteri "ei toiminut". Sain sen onneksi toimimaan omilla virityksilläni (yllä oleva kuva), mutta kas kummaa - kun Mikko saapui viimein paikalle, niin kävi ilmi, etten vain ollut painanut töpseliä kunnolla pohjaan... Samoin hotellihuoneen mikro ei toiminut, kunnes Mikko tuli painamaan oikeasta nappulasta... Sitä vähän huolestuttaa, että miten mä tuun pärjäämään yksin vaihdossa.

Sydneyssä olo oli koko ajan todella turvallinen (en tosin liikkunut öisin, älä huoli mamma!) ja paikalliset todella ystävällisiä. Aina, kun seisoin kartan kanssa hölmistyneenä, niin joku tuli auttamaan. Turvan tunnetta tuo tietenkin myös se, että kaikki puhuvat englantia. Yksin matkustaessa tutustuu myös helpommin uusiin ihmisiin. Kaikki keskustelut paikallisten kanssa olivat todella antoisia ja luonnollisesti niistä oppii miljoonasti enemmän kuin turistioppaista. Ilman näitä keskusteluja en esimerkiksi olisi saanut tietää, missä Russell Crowe asuu. ;) Lisäksi yksin ollessa saa itse päättää kaikesta, mitä tekee. Jos olisin ollut yksin tuon koko reissun ajan, niin voi olla, että olisin käynyt useampaan kertaan moikkaamassa koalia!

Yksin matkustaminen oli mukavaa, mutta olin myös koko ajan iloinen siitä, että kohta luokseni tulee joku, kenen kanssa jakaa nämä kaikki mahtavat uudet kokemukset! Sitä ei voita mikään.

Harbour Bridgen alla


Bridge Climb


 
Harbour Bridge on Oopperatalon ohella Sydneyn kuuluisin nähtävyys. Se on valtavan kokoinen ja näin ollen sitä pystyy ihastelemaan monista paikoista. Kannattaa käydä katsomassa sitä ainakin Circular Quaysta, lauttojen kyydistä sekä Macquires Pointilta. Silta näkyy myös esimerkiksi Taronga Zoohon sekä kauempana sijaitsevaan Watsons Bayhyn. Silta on yli kilometrin pituinen ja sieltä on hyvät näkymät Oopperatalolle.

Jos matkakukkarossa on ylimääräistä, kannattaa harkita Bridge Climbia. Hinnat vaihtelevat 130-210 euron välillä, auringonlasku on kalleinta aikaa. Bridge Climb kestää 2 - 4 tuntia ja maisemat ovat varmasti upeat. Turvallisuus syistä kameroita/kännyköitä ei kuitenkaan saa ottaa mukaan. Tuntui, että aina kun katsoimme sillalle, niin siellä näkyi joukko pikkuruisia ihmisiä kiipeämässä. Erittäin suositusta aktiviteetista on siis kyse. Ehkä mekin joskus palaamme Sydneyyn tekemään tuon. Sillan päällä voi jopa mennä naimisiin! Siinä voisi säästää morsiuspuvun hinnan, sillä kaikki siltakävelyt tehdään turvapuvuissa. ;)


Bridge Climb

Näkymä Watsons Baysta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti