maanantai 1. kesäkuuta 2015

Lajikokeilu: SUP


Lauantaina pääsin kokeilemaan viime kesän trendilajia SUP Finlandin alkeistunnilla. Päivä oli ihan loistava tälle lajikokeilulle, aurinko lämmitti jo kesäisesti ja tuulta oli vain maltillisesti. Voi olla, että kylmässä tihkusateessa laji ei olisi sykähdyttänyt ihan samalla tavalla.

Lyhyen alkubriiffauksen jälkeen meidät jo työnnettiinkin lautoinemme Töölönlahdelle. Hetken otin tuntumaa lautaan ja sitten uskaltauduin jo nousemaan ylös. Suppaus oli paljon helpompaa kuin olin kuvitellut! Tai siis ainakin se pystyssä pysyminen, lauta on nimittäin todella vakaa. Tehtiin ryhmässä lenkki Töölönlahdelta junaradan alitse (jännää!) Tokoinrannan puolelle. Maisemat oli ihan huikeat! Rakas Helsinki vähän eri perspektiivistä, mitä on tottunut.

Puolentoistatunnin suppaus kävi ihan kunnon treenistä. Töitä tehdään koko kropalla ja etenkin pienessä vastatuulessa sai ihan tosissaan meloa menemään. Kyseessä on myös selkeä tekniikkalaji, joten aloittaminen ohjatulta tunnilta oli hyvä valinta. Ehkä ensi kerralla uskaltaudun jo itsenäisesti vuokraamaan laudan.

Suppailusta tuli niin hyvä fiilis! Ehdottomasti aion mennä kokeilemaan uudestaan. Väkisin tuli myös mieleen, että kuinka ihanaa olisi suppailla jossain, missä on hellettä ja turkoosi meri... Varmasti vielä joskus! SUP Finland järjestää muuten myös SUP joogaa. Se kuulostaa jo aika paljon vaikeammalta, mutta houkuttaa myös. Tosin jos tavallisellakin jooga tunnilla on välillä vaikeuksia pysyä pystyssä, niin en tiedä miten laudan päällä sujuisi...

PS: Kuulemma veteen putoaminen on äärimmäisen harvinaista. Jos mä pysyin pystyssä, niin pysyt säkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti