torstai 9. lokakuuta 2014

VTK!

Eilen kirjoittelin graduahdistuksesta. Ennen gradun aloittamista piti kuitenkin saada alempi korkeakoulututkinto pakettiin ja viime viikolla sainkin sähköpostiini tiedon, että olen nyt valtiotieteiden kandidaatti! Virallisen todistuksen saan hakea tiedekunnasta 15. päivä, mutta Naamakirjassa ehdin asiaa jo vähän hehkuttamaan.


Itse olen todella tyytyväinen siihen kokonaisuuteen, jonka sain tutkintooni koottua. Oman pääaineen opinnot on kasassa mukavalla nelosen keskiarvolla, mutta lisäksi kävin hakemassa oppeja myös Aalto yliopistosta sekä Göteborgin yliopistosta. Tutkinnosta löytyy kaksi sivuainetta, sosiologia ja työpsykologia. Lisäksi on tullut tehtyä hajanaisia espanjan kursseja ja epäonnistuneita kokeiluja (esimerkiksi kurssi Poliittinen johtaminen ei oikein napannut). Viimeiseen kolmeen vuoteen on mahtunut myös tuutorointia, opintomatkailua sekä järjestöaktiiviutta. Sadan hengen juhlien järjestäminen ja jälkien siivoaminen aamuyöllä kasvattaa monesti enemmän kuin mitkään luentokurssit. Jonkin verran on harrastettu myös korkeakoululaisten viljelemää lempparitermiä, verkostoitumista ja onnekkaana sain myös oman alan töitä toisena opiskeluvuonna. Joka päivä yritän muistaa olla kiitollinen siitä, että sain kolme vuotta sitten olla yksi niistä 18:sta, jotka selvittivät tiensä sosiaalipsykologian pikkuruiseen oppiaineeseen. Nyt matka jatkuu kohti VTM-titteliä!

Sen suurempia kandijuhlia en jaksa järjestää, vaan säästän bileet sitten siihen "oikeaan" valmistumiseen. Vähän piti kuitenkin käydä kavereiden kanssa kilistelemässä, ja missä juhliminen olisi kivempaa kuin Suomen Turuus. Mä oon salaisesti vähän ihastunut Turkuun.
4 kommenttia:

 1. Onnea sinä ja hurraa Turku! Kandeja tipahtelee nyt joka suunnasta, kun meillä vuotta vanhemmat sai kans just tällä viikolla kandin arvonimen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tusen tack! Åbo <3 Ehdottomasti mun toisiks lempparein kaupunki tässä maassa!

   Poista
 2. Onnea kandin papereista! Se on kyl jännä tunne ku weboodissa lukee yhtenä suorituksena kandi ja opintojen tavoitteena maisteri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tackar! Nyt on tosiaan itekin havahtunut siihen, kuinka vähän noita opintoja on enää jäljellä! Muutama hassu kurssi + gradu :o

   Poista