keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Graduttaa

Gradua mä metsästän,
gradua mä metsästän.
Tahdon saada aiheen,
tahdon saada aiheen.
Ahdistaa niin hitosti,
ahdistaa niin hitosti.

Jep. Kohta tämä tyttö on ihan oikeasti graduntekijä. Iso G on sellainen opiskelijan painajaisten mörrimöykky, että vähän kauhistuttaa tämän projektin aloittaminen. Tällä hetkellä oikeastaan isoin ahdistus liittyy aiheen valintaan. Parin viikon päästä pitäisi olla aihe selkeästi paperille muotoiltu, klunks. Tänään alkoi tutkimussuunnitelmaseminaari, jonka jälkeen oli pakko soittaa äidille ahdistuksenpurkupuhelu. Äidin mielestä gradu ei tosin ole juttu eikä mikään, hän teki omansa mun isoveljen ollessa vauva. Kun veikkapoika veteli sikeitä, niin äiti kirjoitti gradua. Jotenkin musta tuntuu, että itse ei tuoreena äitinä tulisi mielenkään käyttää harvinaisia hiljaisia hetkiä graduun??

Nojoo. Uskon itsekin ahdistuksen helpottavan kunhan aihe on keksitty. Mun tavoitevalmistumisaika (5 vuotta) on vasta keväällä 2016, joten kauhea kiire ei pitäisi tulla. Mutta silti, yhh. Voisin opiskella itselleni vaikka tupla- tai triplamaisterintutkinnon jos ei tarvitsisi tehdä gradua.

Onneksi syksy on sentään kaunis. Paitsi äsken kun tulin sieltä seminaarista niin satoi kuin Esterin takamuksesta. Sopi typertyneiden gradun aloittajien tunnelmiin ihan hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti