keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Syyslomalla Sloveniassa


Viime viikko oli yliopistolla syysloma itsenäisen opiskelun viikko. Hyvä hetki pienelle breikille siis, johan tässä on pari kuukautta opiskeltu! Mikko antoi mulle elokuussa parhaan synttärilahjan koskaan: neljän päivän kaupunkiloman Ljubljanaan, Sloveniaan! Viime keskiviikkona herättiin siis jo aamuyöstä viiden tunnin unien jälkeen ja lähdettiin kohti Helsinki-Vantaata. Hassua, miten matka-aamuina nouseminen ei ole yhtään vaikeaa. Oli ihanaa päästä Helsinki-Vantaalle, viime kerrasta olikin vierähtänyt jo kolme kuukautta. Ostettiin vähän suklaata matkaevääksi ja syötiin aamiainen kahvilassa. Lento Ljubljanaan kesti vähän alle kolme tuntia ja meni tosi mukavasti. Vain loppumatkasta lentopelko nosti vähän päätään, kun vuoriston yllä kone vähän pomppi. Onneksi oli joku, jonka kättä puristaa.

Ljubljanan lentokenttä oli aika pieni ja varsinkin nyt sesongin päätyttyä melko hiljainen. Lentokentältä on matkaa kaupunkiin noin 30-45 minuuttia. Taksi maksaa 30-40 euroa, joten kannattaa mielummin ottaa bussi tai shuttle-kuljetus. Bussi maksaa vähän yli neljä euroa, mutta ainakin näin lokakuussa niitä meni vain tunnin välein. Päädyimme siis shuttle-kuljetukseen, joka oli siis tila-auto, joka maksoi 9 euroa per peppu ja vei aivan hotellin eteen. Kuljetuksilla on myös jonkinlaiset aikataulut, mutta ainakin lentokentällä meininki oli se, että yritetään saada auto täyteen ja sitten lähdetään. Meidän autoon ei tullut ketään muuta kuin me, joten matkustimme kuin taksilla huokeaan hintaan. Säästöpossu röhisi tyytyväisenä. Puhuttiin siinä, että vaikka Suomessa kaikki muu on kallista, niin matka lentokentältä Helsingin keskustaan on halpa verrattuna moniin muihin isoihin kaupunkeihin. Seutulippu maksaa viisi euroa, kun esimerkiksi Göteborgissa matka maksoi yli 10 euroa ja Sydneyssä järkyttävät 16 euroa! Toisaalta sitten esimerkiksi Riikassa pääsi keskustaan jollain 90 sentillä (tämä oli tosin ennen Latvian liittymistä euroon).


Mikko oli varannut meille todella kivan hotellin aivan keskustasta. Best Western Premier Hotel Slon on ilmeisesti yksi Ljubljanan parhaista hotelleista. Pikkuruisessa Ljubljanassa ei viiden tähden hotelleja taida edes olla, mutta eiköhän niitäkin pian rakenneta kun turistit paremmin löytävät sympaattisen kaupungin. Slon oli todella hyvä hotelli, jossa oli panostettu yksityiskohtiin. Vai mitä sanotte siitä, että huoneesta löytyi "Pillow menu", josta sai maksutta pyytää itselle parhaiten sopivan tyynyn yli kymmenestä vaihtoehdosta? Me pärjättiin kyllä ihan hyvin huoneen neljällä muhkealla tyynyllä. :D Lisäksi oli drinkkialennuksia hotellin ravintolaan, ilmaisia vesipulloja ja söpö pehmolelunorsu, jonka olisi saanut ottaa mukaansa 10 eurolla. Ei varmaan kovin monet lapsiperheet poistu hotellista ilman sitä... Siivooja jätti joka päivä huoneeseen lapun, jossa kerrottiin seuraavan päivän säätiedot, jotta olisi helpompi suunnitella ohjelmaansa. Tärkeimmät kaikista olivat tietenkin wifi huoneessa sekä superhyvä aamiainen. Aamiaisella sai tuorepuristettua appelsiinimehua, mikä oli aivan huikeaa!Seuraavassa postauksessa sitten ihan itse asiaan - nimittäin mielettömän sympaattisen ja nätin Ljubljanan kuviin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti