sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Neljä biisiä

Facebookissa kiersi joskus ikuisuus sitten haaste, jossa piti listata itselleen tärkeitä biisejä. Ja koska mun pitäisi tällä hetkellä kirjoittaa oppimispäiväkirjaa kvalitatiivisten menetelmien kurssiin liittyen, niin totta kai juuri nyt on loistava hetki tehdä tämä haaste, jota kukaan ei enää edes muista. Tässä siis neljä biisiä lähivuosilta, jotka nostavat hymyn huulille ja kivoja muistoja mieleen.

1. Spice Girls feat Pavarotti - Viva forever 
Oltiin kesällä 2009 bestixen kanssa Malagassa viikko. Yövyimme supersympaattisessa hostellissa neljän hengen huoneessa, jossa huonekaverit vaihtuivat useaan otteeseen. Luulen, että eräs kanadalainen nuorimies (ehkä 25-30v) muistaa meidät (itse olimme viikkoa vaille 18-vuotiaita) vieläkin elävästi. Kanadalainen oli muuttanut huoneeseen vasta samana päivänä ja istui seuranamme illalla, kun aloimme meikkailla ja laittautua valmiiksi iltaa varten. Bestixellä oli mukana ipod ja matkakajarit ja soitimme kanadalaiselle suomalaista musiikkia. Sitten kajareista alkoi kuulumaan Spice Girlsin ihana klassikko Viva Forever. Biisi alkoi kauniisti, kunnes yhtäkkiä Pavarottin tenori alkaa laulaa spaissareiden päälle! Bestis oli ladannut biisistä vahingossa jonkun aivan oudon version ja voi sitä naurukohtausta, minkä tästä saimme. Kikatimme varmaan kymmenen minuuttia vedet silmissä pystymättä lopettamaan ja kanadalainen näytti hyvin kummastuneelta. Spaissareiden ja Pavarottin yhteisvedon voi katsoa täältä.

2. Yolanda Be Cool - We No Speak Americano
Kesä 2010, ylioppilastodistus takataskussa, bikinit matkalaukussa ja kaksi viikkoa Kreikan Kosilla tyttökaverin kanssa. 18-vuotiaan kestävyydellä oltiin 13 päivää rairai ja ticotico. Vain 13, sillä yhtenä iltana käytiin jätskillä. Oli ehkä ikimuistoisimmat kaksi viikkoa koskaan, samanlaisia ei tule enää (onneksi :D) ikinä. We no speak americano oli tuon kesän kuumin hitti ja aina kun se alkoi soimaan, niin koko baari alkoi tanssia letkassa itse kehitettyä tanssia. Fiilistele täällä!

3. Michael Jackson - I Just Can't Stop Loving You
Kun alettiin tapailla Mikon kanssa, niin Mikolla ollessa taustalla soi aina joku playlist ja tästä biisistä tuli sitten ensimmäinen "meidän biisi". Tätä sitten kuuntelin sydän riutuen, kun jouduin lähtemään joulun viettoon Lappiin ja oltiin viikko erossa, nyyh! :D

4. Håkan Hällström - Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg
Ruotsissa kuuntelin paljon Disney biisejä ruotsiksi, Veronica Maggiota sekä Göteborgin omaa poikaa Håkan Hällströmiä. Toukokuulta on yksi ihana muisto, kun vielä yhdentoista aikaan illalla oli valoisaa ja kadullinen juhlivia göteborgilaisia laulaa yhdessä tätä biisiä. Viimeisinä päivinä en tietenkään pystynyt tätä enää kuuntelemaan ilman kyyneliä - erityisesti biisin lopussa kuuluvat sporasta varoittavien kellojen äänet saivat aina murtumaan! Kyllä tää vieläkin vähän haikeaksi vetää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti