perjantai 18. huhtikuuta 2014

Matkakertomus: Praha, osa 4


Kolmantena Prahan päivänä kävimme vähän shoppailemassa. Kun ulkona oli niin kuuma ettei kaupunkia jaksanut keskipäivisin kiertää, saimme hyvän tekosyyn viettää aikaa ilmastoiduissa ostoskeskuksissa. Ostin paidan ja bikinit. Paidassa oli pitkät hihat, mutta silti se oli pakko laittaa päälle heti samana iltana kuumuudesta huolimatta. Itse olen ainakin sellainen, että uusia vaatteita täytyy käyttää heti ensimmäiset kaksi viikkoa putkeen.

Otimme suunnaksi Prahan "Eiffel-tornin". Oikeasti tornin nimi on "Petřín", mutta tuskimpa sitä moni tietää. Googletin sanoilla Praha Eiffel ja hyvin löytyi. Wikipediasta löytyy artikkeli, joka käy läpi Petrinin ja Eiffelin eroavaisuuksia yrittäen uskotella, etteivät ne ole ollenkaan samanlaisia. Juu, ei yhtään. Torni sijaitsee kukkulalla, jonne pääsee mäkihissillä. Menomatkalla hissi oli aivan täynnä. Kuumassa kopissa saattaa tulla vähän ahdistunut olo, mutta onneksi matka ei kestä kauaa. Ylös torniin emme viitsineet itseämme maksaa, kun olimme edellisenä päivänä nähneet jo ihan hyvin maisemia.





Viimeisenä Prahan päivänämme hengailtiin Kaarlen sillan kupeessa sekä vierailimme keskiaikaisten kidutusinstrumenttien museossa. Meille oli ennen matkaa kyseistä museota suositeltu mielenkiintoisena paikkana ja kyllä se sitä olikin, mutta myös ahdistava. Ihmisiltä ei näköjään puutu luovuutta, kun pitää satuttaa toista ihmistä: laitteita oli kolmessa kerroksessa. Huh huh, ei kovin hilpeä museokäynti tuo. Muutama kuva alla.



Ei yllättänyt, että on suomalaisten kirjoittama kommentti. :P





Vielä ennen lentokentälle lähtöä kiipesimme Kaarlen sillan torniin vilkuttamaan hyvästit kaupungille. Kaarlen silta löytyy muuten Patricia Schultzin 1000 Places to See Before You Die - kirjasta, enkä yhtään ihmettele miksi. Tosi tunnelmallinen paikka. Muutenkin Praha teki vaikutuksen kauniina ja viihtyisänä kaupunkina, toivottavasti palaamme sinne vielä joskus. Ehkä ei kuitenkaan ihan keskikesällä enää uskalleta... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti