torstai 17. huhtikuuta 2014

Matkakertomus: Praha, osa 3

Kuumuuden takia lisättiin Prahan ohjelmaan vierailu maauimalalla. Katsottiin paikka kartalta ja matkustettiin lähimmälle metroasemalle. Kävi ilmi, että lähin metroasema ei ollutkaan kovin lähellä... Meni yli puolituntia kävellessä, kun ei oltu ihan varmoja suunnastakaan. Riemu oli suuri, kun kukkulan päältä kurkistimme alas laaksoon ja siellä kimalteli uima-altaan vesi. Riemu laantui, kun tajusimme, että emme olleet vielä lähelläkään maauimalan sisäänkäyntiä. Seisoimme jyrkän mäen päällä ja mietimme, että mistä pääsisi alas. Ei auttanut kuin kiertää tietä pitkin ja siinä menikin toiset puolituntia. Ei ollut kovin hilpeä kävelyreissu siellä keskipäivän helteessä, mutta selvisimme!

Uimala oli tosi kiva, vaikka tietenkin aivan täynnä tuollaisena päivänä. Suurin osa uimareista oli kuitenkin paikallisia, turisteja ei ollut löytänyt paikalle kovinkaan paljoa. Vietimme uimalassa useamman tunnin välilllä lounasta syöden. Auringossa ei jaksanut maata kerralla kovinkaan pitkään, koska - jos jollekin on vielä jäänyt epäselväksi - oli pirun kuuma. Uimaan piti päästä vartin välein, eikä 28 asteinen vesi virkistänyt sekään kovin paljoa. Kerrankin vesi oli tarpeeksi lämmintä jopa minunkin makuuni. Yleensä se veteen pääseminen kun on sellainen useiden minuuttien mittainen ja kiljaisujen täyttämä operaatio. Tuolla teki mieli vain pistää pää pinnan alle ja pysyä siellä loppupäivä.



Lopuksi huomattiin, että alueella oli myös sisäuima-allas. Sisällä oli väljempää ja viileämpää, sinne siis! En muista koskaan ennen menneeni lomalla sisälle uimaan, jos ulkoallas on tarjolla, mutta kuten todettu - kuuma. Väiteltiin Mikon kanssa, minkä värisiä uima-altaat on. Vaaleansinisiä tietty. En muista enää, mitä Mikko väitti, mutta ärsytti. Vaaleansinisiä!!

Iltapäivällä lähdettiin hotellille päin, tällä kertaa ratikalla, joka meni aivan uimalan edestä. Tietysti. Illalla otettiin suunnaksi Prahan linna. Ihan näyttävän näköinen tönö oli. Wikipedia kertoo näin: "Vuodesta 1918 linna on toiminut myös Tšekin presidentin virka-asuntona". Öö morjens, tässä meitsin asunto ei kun siis linna. Ei kait siinä. Linnan lähellä oli myös näköalapaikka, josta oli kivat maisemat kaupunkiin. Näköalapaikalta lähdettiin laskeutumaan takaisin kaupunkiin rappusia pitkin, joita oli noin tsiljoona. Meitä vastaan tuli pariskunta, joka kysyi onko Prahan linna siellä ylhäällä, ovatko he menossa oikeaan suuntaan. Sanottiin vain, että ovat. Ei raaskittu kertoa, että heillä on edessään noin puoli tsiljoonaa rappusta lisää.





Sieltä näkyi Pariisiin asti!

Teki mieli hypätä sekaan vähän viilentymään
Huomenna onkin herätys 3:00 ja siitä suunta Landvetterin lentokentälle ja Brysseliin. Mikko lentää Helsingistä ja treffataan lentokentällä. Lentojen suhteen kävi hyvä tuuri, ettei mun tarvii odottaa kentällä kuin joku 40 minuuttia Mikon lentoa. Oon kyllä niin into piukkana! Ajastan viikonlopulle vielä pari Prahan juttua, jotta pääsen sitten Brysselin kimppuun heti ensi viikolla.

GLAD PÅSK!

1 kommentti:

  1. Oli kyl sika kuuma tuolla... Mut oli kivaa kuitenkin, ei haitannut :D

    VastaaPoista