keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Turreilua Göteborgissa

Tjänare! Palataan kuvissa Bulgariasta tänne Ruotsinmaalle ja viime viikonloppuun. Torstaina oli tosiaan Arbetsmarknad-kurssin lopputyön esittely, joka meni omasta mielestäni oikein hyvin. Kuten jo aiemmin mainitsin, ryhmäläiseni jännittivät esiintymistä aika paljon ja harjoittelimmekin esitelmää etukäteen lukemalla sen läpi useampaan kertaan. Ei tule ihan heti mieleen, että Suomessa olisin koskaan harjoitellut ryhmätyötä etukäteen, mutta olihan tuo ehdottomasti hyvä juttu. Yksi arviointikriteeri esitelmälle oli aikataulussa pysyminen ja otimmekin oikein sekuntikellolla aikaa, että varmasti pysyimme 15 minuutissa. Ja kyllä se kannatti - opettaja sanoi jälkikäteen, että esityksemme kesti sekunnilleen vartin! 

Nyt onkin sitten ruotsiksi opiskelu minun osaltani ohi. Tai onhan mulla vielä se ruotsin kielen kurssi, mutta ei se ole sama. Toisaalta iso helpotus työtaakkaan, mutta toisaalta harmittaa, kun ei pääse käyttämään kieltä enää yhtä paljoa. No, täytyy olla vain itse aktiivinen ja hakeutua tilanteisiin, joissa voi puhua ruotsia. 

En muuten päässyt siitä kotitentistä läpi, hupsan. Tai itse asiassa en saanut hylättyä, mutta en hyväksyttyäkään. Opettaja sanoi, että voin täydentää vastaustani noin puolella sivulla (yksi käsite oli jäänyt avaamatta) ja hän antaa minulle sitten hyväksytyn arvosanan. En tiedä, onko tämä ihan normaali käytäntö vai säälikö opettaja minua. :D Joka tapauksessa tosi reilu opettaja, kun ei tarvitse uusia koko tenttiä! Eilen sitten lähetin täydentävän vastaukseni hänelle, toivottavasti kelpaa, ei nimittäin ollut helppoa. En nimittäin edelleenkään kunnolla hahmota, mitä se yksi käsite tarkoittaa. Ja nyt ei ole kyse siitä, etten ymmärtäisi asiaa ruotsiksi. Ymmärrän kyllä periaatteessa, mutta en vain hiffaa. Ja jos ei hiffaa, niin on vähän vaikeaa selittää asiaa omin sanoin plagioimatta oppikirjaa... Että jos joku osaa selittää, mitä tarkoittaa "komplementaritet", niin kertokaa ihmeessä!
Viikonloppuna en kuitenkaan miettinyt koulujuttuja yhtään, sillä Mikko oli täällä käymässä ensimmäistä kertaa. Toinenkin kerta on tiedossa - herra nimittäin varasi eilen lennot tänne taas toukokuulle! On kyllä kiva, että päästään näkemään tämän vaihdon aikana, eikä vasta sen päätyttyä. Olisi nimittäin tylsää odottaa näkemistä, jos se samalla tarkoittaisi sitä, että joutuisi odottamaan vaihdon loppumista. Vielä ei ole nimittäin mikään kiire takaisin Suomeen.

Viikonloppu meni tietty hurjalla vauhdilla. Majoituttiin täällä mun 18 neliön lukaalissa. Äiti aina ihmettelee meillä kotona, että miten mahdutaan Mikon kanssa nukkumaan 120 sentin sänkyyn. No arvaappa mitä äiti, mahduttiin täällä 90 sentin sänkyyn! Ehkä pitäisi vaihtaa kotonakin pienempään... Olin kysellyt parilta tytöltä tästä asiasta etukäteen, kun heidän poikaystävänsä olivat vierailulla. Molemmat sanoivat, että sänkyyn ei mahdu kahta ja toisen oli pakko nukkua lattialla. Meillä ei kyllä rehellisesti sanoen ollut mitään ongelmaa. Ehkä ollaan sitten niin pieniä. :)


Göteborgs konstmuseum
"Non Violence"

Pedagogen
Vietettiin viikonloppu rennosti vähän turreillen ympäri kaupunkia sekä syöden hyvin (ja paljon). Löydettiin myös kaupungin parhaan lihapullat! Kerrankin jaksoin myös kantaa kunnon kameraa mukana ja kuvia tulikin paljon. Teen erikseen postaukset lempparikaupunginosastani Hagasta sekä Slotsskogenin eläinpuistosta. Mikkokin tykkäsi Göteborgista ja huomasi saman kuin minäkin heti ensimmäisinä päivinä - rakennukset ovat tosi kauniita! Erilaisia rakennuksia on paljon, eikä rumia taloja oikeastaan ole. Helsinki on kyllä myös tosi kaunis suurelta osin, mutta sitten sieltä löytyy läheltä keskustaa sellaisiakin aivopieruja kuin esimerkiksi Merihaka. Olen aina pitänyt Helsinkiä maailman kauneimpana kaupunkina, mutta kyllä Göteborg on aika kova haastaja. Täällä on vielä ne kanaalitkin!

Kaupungilla pyörimisen lisäksi käytiin leffassa kahdesti. Tyyristä se oli täälläkin, 110 kruunua per pää. Kävimme katsomassa American Hustlen ja Dallas Buyers Clubin. Jälkimmäinen oli parempi, American Hustle ehkä vähän omituinen. Vielä pitäisi käydä tsekkaamassa The Wolf of Wall Street, jotta voisin arvioida, ansaitsiko McConaughey todella Oscarin enemmän kuin Leo! Oli se Matthew kyllä hyvä roolissaan, mutta toivotaan, että ensi vuonna Leo saisi vihdoin Oscarin. Meillä oli pienenä kaverin kanssa Leonardo DiCaprio fanclub. Meidän päämaja oli leikkimökissä ja seinällä oli kuva Leosta. Löysimme myös Iltalehdestä artikkelin, jossa spekuloitiin Leonardolla olevan suhde Britney Spearsin kanssa (joskus 2000-luvun alussa varmaan). Luonnollisesti leikkasimme Britneyn kuvan irti, piirsimme päälle ison punaisen raksin, pirun sarvet päähän ja heitimme tikkaa Britneyn naamaan. Meidän mies! Jotenkin meillä ei olisi ollut mitään ongelmaa jakaa Leonardoa keskenämme... Se on sitä tosiystävyyttä.Valmiina lähtöön!


Nom nom!
Nom nom NOM

Noi oli kätevät! Sopisivat Suomeenkin - minimoidaan ihmisten välinen vuorovaikutus!
Menipä taas höpötykset aika kirkkaasti aiheen ohi... Eipä siinä, Leonardosta päästiin yli, kun ei se tajunnut tulla meitä täältä (sieltä) Suomesta hakemaan. Ehkä ihan hyvä niin.

1 kommentti:

  1. Oli kyllä ihan paras viikonloppu Napsuseni <3 Toukokuussa sitten lisääää! ja ja Osloon sillon :D

    VastaaPoista