torstai 20. maaliskuuta 2014

Matkakertomus: Bulgaria osa 1

Loma alkaa lentokoneessa!
Kysyin Mikolta Australian matkan jälkeen, mikä meidän yhdestätoista yhteisestä reissustamme on ollut hänen mielestään paras. Voittajaa on mahdotonta valita, mutta meillä on molemmilla samat maat top kolmosessa: Australia, Bulgaria ja Saksan Berliini. Tämä listaus ei kuitenkaan kerro siitä, mitä maata tai kaupunkia suosittelisin matkakohteena erityisesti. En esimerkiksi tiedä, kumpaa suosittelisin kaupunkimatkailuun ennemmin, Berliiniä vai Lissabonia. Bulgarian Nessebar taas oli perinteinen pakettimatka, josta sai nauttia tuhansien muiden turistien kanssa, mikä ei ole kaikkien mieleen. Erityisiä näistä reissuista on tehnyt se huikea fiilis, johon vaikuttaa matkakohteen lisäksi monet muut asiat. Australiassa fiilis kumpusi ehkä eniten maasta itsestään: Mä oikeasti olen  täällä! Oopperatalo! Mutta esimerkiksi Berliinin spesiaaliin paikkaan tämän tytön sydämessä vaikuttaa ihan varmasti se, että se oli mun ja Mikon ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatka. Lisäksi matka ajoittui äärimmäisen stressaavaan kevääseen 2011, jolloin koko alkuvuoden teema oli ollut pääsykoelukemisen yhdistäminen työssä käymiseen. Irtiotto oli siis tarpeen.


Jos joku ykkönen meidän matkoista pitäisi valita, olisi se varmaan kuitenkin Bulgarian matka heinäkuussa 2013. Tuntuu hassulta nostaa jalustalle pakettimatka viiden kilometrin päähän Sunny Beachista, kun tarjolla olisi myös eksoottista Kap Verdeä tai ihanaa Australiaa. Viikkomme Nessebarissa oli kuitenkin vaan niin onnistunut ja rentouttava, että vieläkin tulen onnelliseksi näitä kuvia katsellessa. Meidän edellisestä rantalomastamme Kap Verdelle oli tuolloin kulunut jo 1,5 vuotta ja silloinkin säät olivat vähän vaihtelevat, joten se varmasti vaikutti autuaaseen fiilikseen, kun vihdoin pääsi lämpöön. Itseäni piristääkseni täällä sateisessa Göteborgissa, päätin kirjoittaa Bulgariasta pienen matkakertomuksen. Ehkä joku innostuu lähtemään Nessebariin. Ainakin rakkaalle ex-kämppikselleni vinkki ensi kesän Sunny Beachin-matkaa varten: käykää Nessebarin vanhassa kaupungissa joka joku ilta!

Varasimme matkan Finnmatkojen kautta marraskuun lopulla, kun pimeys alkoi ahdistamaan. Hotelliksi valikoitui neljän tähden Sol Marina Palace. Hotellin katolla oli uima-allas sekä snackbaari, lähin kauppa oli aivan vieressä, rannalle käveli noin 10 minuuttia ja Nessebarin vanhaan kaupunkiin ehkä 20. Lisäluksusta toivat allas-alueen wifi sekä tietenkin se tärkein, hotelliaamiainen!


Tolla tarjouksella menisi koko illan
Tuo saari on Nessebarin vanha kaupunki

Kohde ei ole mikään rauhallinen piilopaikka - turreja riittää!

Taidettiin olla rannalla ottamassa aurinkoa vain kaksi kertaa, loput päivät vietimme uima-altaalla. Tiedättehän nämä first world problems: hiekkaa on joka paikassa! Ei tosiaan ollut aurinkotuoleja. Ja hotellimme kattouima-altaalla tuuli edes vähän, mutta tuolla hiekan rajassa meinasi hukkua omaan hikeensä. Ensimmäisenä päivänä, kun asetuimme hiekalle, sanoin ensin: "Tää on taivas!". Meni ehkä kolme minuuttia ja olin sitä mieltä, että helvetissä ollaan. Aina valittamassa. :D

Lisää Bulgariasta huomenna!

1 kommentti: