torstai 27. maaliskuuta 2014

Haga


Käytiin kävelemässä Mikon kanssa hurmaavassa Hagan kaupunginosassa. Haga on kuulemma ollut ennen vähän huonomaineinen alue, mutta nykyään se on sekä turistien että paikallisten suosiossa. Kun kävin talvisin kävelemässä Hagassa, oli sen kadut vielä aivan tyhjillään ja saatoin helposti olla ainoa ihminen näköpiirissä. Nyt oli kuitenkin kevät tehnyt tehtävänsä ja alueella oli enemmän eloa. Hagasta ei löydy ketjuravintoloita tai -liikkeitä, vaan suloisia pieniä putiikkeja ja kahviloita. Käytiin yhdessä sisustusliikkeessä ja Mikko osti kotiin viemiseksi taulun. Yritin saada Mikkoa asioimaan ruotsiksi, mutta ei se reppana uskaltanut. ;)


Kaikkea kivaa olisi löytynyt kyllä! Aina vähän ihmetyttää tuollaisten putiikkien kohdalla, että miten ne pysyvät kannattavina. Ei nimittäin ole koskaan käynyt mikään kuhina noissa liikkeissä, kun olen kävellyt ohi. Varmaan kesää kohden sitten vilkastuu.

Kun ulkona alkoi tulla kylmä, poikkesimme läheiselle Andra Långgatanille yksille. Siiderinjuojille vinkki Ruotsiin: kannattaa maistaa Briska-nimistä siideriä! Tuosta Andra Långgatanin alueesta mulle tulee vähän mieleen Kallion Linjat. Ensinnäkin nimet: Första, Andra, Tredje och Fjärde Långgatan. Lisäksi alueella on paljon pubeja ja Andra Långgatanilta saa Göteborgin halvinta olutta. Yksi Helsingin katukuvaan kuuluva ihmisryhmä tuntuu tosin puuttuvan Göteborgista kokonaan, nimittäin (en keksi korrektia sanaa) puliukot. Eipä heitä nyt Suomessakaan mitenkään joukoittain ole, mutta täällä en muista nähneeni yhtäkään.

Täällä on ollut jo tammikuusta lähtien terasseilla viltit halukkaita vartenPS: Härregud, huomiseksi on luvattu + 16 astetta ja pelkkää aurinkoa! Ihan mahtavaa, tuo varmaan auringossa tuntuu jo siltä, että olisi parikymmentä astetta. Valitettavasti mulla on tuolloin koko päivä koulua, mutta onneksi saman meiningin pitäisi jatkua koko viikonlopun. Lauantaille on suunnitteilla lauttaretki läheiselle saarelle nauttimaan auringosta kavereiden kanssa, oijoi! No jotta ei menisi liian hehkutukseksi, niin tänään on totta kai satanut. Oon kyllä oppinut täällä kantamaan sateenvarjoa aina mukana, sillä sää voi vaihtua tosi nopeastikin.

2 kommenttia:

  1. "Yksi Helsingin katukuvaan kuuluva ihmisryhmä tuntuu tosin puuttuvan Göteborgista kokonaan, nimittäin (en keksi korrektia sanaa) puliukot. Eipä heitä nyt Suomessakaan mitenkään joukoittain ole, mutta täällä en muista nähneeni yhtäkään." miksen ylläty asiasta :D tuntuu et puliukot on joku suomalainen juttu ainakin pohjoismaissa.

    VastaaPoista