maanantai 10. maaliskuuta 2014

Salil vika

Vihdoin on tääkin tyttö hankkinut salijäsenyyden täällä Göteborgissa! Eihän siihen mennyt kuin seitsemän viikkoa.. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan, viime torstaina kävin hakemassa kolmen kuukauden kortin Fysikenille! ("If it's never too late to start - why start today?"). Salille on noin vartin kävelymatka. Huippua, ettei tarvitse mennä ratikalla, sillä ratikkapysäkiltä tänne asuinalueelle on tsiljoonat portaat - en varmana pääsisi niitä enää ylös jalkatreenin jälkeen. Oon nyt käynyt pari kertaa salilla ja kerran spinningissä på svenska. Salin cardio puolella yhdessä laitteessa oli ihan oma telkkari, josta katselin luonto-ohjelmaa. Ohjelma oli tekstitetty ruotsiksi, joten sain kaksi kärpästä yhdellä iskulla: treeniä sekä kropalle että ruotsin taidoille. Opin esimerkiksi, että laiskiainen on sengångare. Sengångare oli tosi söpö, mutta ei tarpeeksi nopea, joten anakonda tuli ja söi sen. :( Tämän laiskiaisaterian jälkeen anakondan ei tarvitse syödä uudestaan moneen viikkoon. Onneksi ihmisten keho ei toimi samalla kaavalla, vaan syödä saa useita kertoja päivässä!


Oon käyttänyt ihan kauheasti rahaa näihin vadelmiin
Täällä on jo ihan kevät! Ensimmäiset kukat on jo bongattu ja eilen tuli kuuma salille kävellessä. Ihan huippua! Kesä voisi alkaa jo huhti-toukokuussa, että ehtisin nauttia siitäkin ennen kotiinpaluuta. Enää kolme kuukautta, apua! Suunnitelmissa on muun muassa ekskursio saaristoon sekä päiväreissu Osloon Mikon kanssa. Tää on kyllä niin ihana kaupunki, en voi tarpeeksi hehkuttaa. Okei, Göteborg on tosi samanlainen kuin Helsinki, mutta Helsinki onkin maailman paras kaupunki. ;) Täällä voisi ihan oikeasti asua. Älä äiti huoli, ei ole suunnitelmissa. Tosin pari paikallista on sanonut olevansa kyllästyneitä ainaiseen harmauteen ja sateeseen. Itse en ole vielä sateeseen turhautunut (vaikka sitä kyllä kieltämättä tulee yllättävän paljon), koska sää on muuten ollut tänä keväänä niin mahtava ja pääsin nauttimaan keväästä useamman viikon aikaisemmin kuin jos olisin ollut Helsingissä. Tosin tää vuosi on ollut koko Euroopassa poikkeuksellinen, kyllä täälläkin kuulemma on joskus vielä huhtikuussa satanut lunta. Alan itkemään jos takatalvi vielä iskee..

Harvinainen sääennuste Göteborgissa: 9/10 päivää aurinkoa!


KUKKIA!!


Viime viikko meni Arbetsmarknad-kurssin syventävää lopputyötä tehden ja sama jatkuu vielä tämän viikon. Maksimipituus on 15 sivua ja meillä on tekstiä kasassa jo kuusi, eli ihan hyvällä mallilla ollaan. Sain myös kehuja ryhmäläisiltäni kirjoittamastani osuudesta, eikä heidän tarvinnut korjata tekstiäni ollenkaan! :) Okei, Word tietenkin korjaa tekstini, mutta silti! Tänäänkin tuli onnistumisen fiiliksiä kielen suhteen, kun puhuin ryhmäläiseni kanssa kotimatkalla ruotsia ja se tuntui sujuvan helpommin kuin yleensä. Mitenköhän sitä saisi ylläpidettyä kielitaitoa vielä Suomeen palaamisen jälkeenkin?

Viime viikolla oli taas ruotsin kielikurssia, jossa ei kyllä ollut tietoakaan onnistumisista. Teimme kuullunymmärtämisen testin, joka oli vaikea ja sitten selitimme pareittain sanoja. Sanojen selittäminen ja ymmärtäminen meni ihan hyvin, mutta huomasin, että minulla on ihan perussanoja hukassa! En saanut millään mieleeni esimerkiksi hammasharjaa ja tyynyä, mutta sen sijaan pystyn kyllä puhumaan työllisyydestä ja ammattiliitoista...

Ahkerointia kolmen koneen voimin

 


Perjantaina olimme porukalla keilaamassa. Oli hauskaa käydä taas kokeilemassa pitkästä aikaa. Viime kerrasta taitaa olla jo vuosi tai pari ja se kerta ei päättynyt kovin hyvin... Oltiin Mikon kanssa kahdestaan, enkä kestänyt häviötä. :( Mikko joutui lepyttämään mut hyvällä ruualla, eikä olla sen jälkeen uskallettu ottaa revanssia. Perjantaina oli kuitenkin kivaa, enkä suuttunut kellekään. Taidot ei ollut kauheasti kehittynyt, mutta yhden täyskaadon sentään sain. Meitä oli kymmenen pelaamassa, mutta tuloslistalle mun sijaksi oli merkattu # 11... Että niin hyvin mulla meni. =)

PS: Paljon pusuja ja tsemppiä mamalle!

5 kommenttia:

 1. Hirveä ikävä Göteborgiin, älä ota sieltä mitään kuvia! :D Se on kyllä niiiiin ihana kaupunki. En kestä. Pakko päästä sinne pian..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo mäkin oon jo suunnitellut reissuja tänne ensi syksyksi, ahistaa jo nyt että joutuu lähtemään täältä!:D Onneksi on lähellä :)

   Poista
  2. Onhan se lähellä joo, mutta lennot on samanhintaiset kun minne vaan Eurooppaan melkein.. Nyyh. Onneksi meillä on kesäksi reissu suunnitelmissa :)

   Poista
  3. Jep, se on kyllä älytöntä :/ Parempi ois tulla laivalla ja junalla, mut siinä meneeki sit oma aikansa. Ja puolen vuoden kamojen kaa se olis ollu aika hankalaa:D

   Poista
 2. Hyvin keilattu Napsunen :) olen erittäin ylpeä sinusta!

  VastaaPoista