torstai 23. heinäkuuta 2015

Irlannin roadtrip: Belfast


Dublinista ajoimme parin tunnin matkan Pohjois-Irlannin pääkaupunkiin Belfastiin. Siirtyminen UK:n puolelle kävi melko huomaamatta, nopeusrajoitukset vain vaihtuivat maileihin tunnissa ja siellä täällä alkoi näkyä Union Jack-lippuja. En oikein tiennyt mitä odottaa Belfastilta, mutta silti se pääsi yllättämään positiivisesti. Uutisista peräisin olevat mielikuvat katolisten ja protestanttien vihanpidosta ja väkivallasta eivät sopineet yhteen sen kauniin kaupungin kanssa, johon olimme juuri saapuneet.

Alunperin Belfast ja koko Pohjois-Irlanti sisällytettiin reitillemme vain yhdestä syystä. RMS Titanic on rakennettu Belfastissa ja vuonna 2012 tuolle maailman kuuluisimmalle laivalle avattiin oma museo, mihin tämän fanitytön oli ehdottomasti päästävä. Kirjoitan museosta vielä erillisen postauksen, mutta täytyy todeta, että onneksi Titanic Belfast houkutteli meidät pohjoisen puolelle. Belfast nimittäin osoittautui tunnelmalliseksi kaupungiksi ja Pohjois-Irlannin maisemat eivät hävinneet länsirannikon upeudelle yhtään.

Belfast on Titanic-kaupunki. Se näkyi.


Hiukan kornia ehkä..?
Meillä oli Belfastissa aikaa vain yksi päivä, josta useampi tunti kului Titanic-museossa. Kaupungista ehdimme siis nähdä vain pintaraapaisun ja todeta, että takaisin on tultava. Aika tuntui loppuvan niin pahasti kesken, että tuolloin, reissumme kolmannen päivän iltana, alkoi vähän ahdistaa. Oliko suunnitelemamme reitti liian kunnianhimoinen, tuntuisiko joka päivä siltä, että joutuu jatkamaan liian nopeasti? Onnekseni tällaista tunnetta ei tullut oikeastaan muuta kuin Belfastin kohdalla. Kun liikkuu autolla ja pystyy matkanteon aikana ihailemaan maisemia ja pysähtelemään mielensä mukaan, niin homman juju on oikeasti siinä matkassa, ei päämäärässä.





 Belfastin parhaat:
- Kaunis Queen's University
- Union Jack -liput ja brittiaksentti
- Ihanat tiilen väriset rakennukset
- No se Titanic-museo

Jäi näkemättä:
- No ihan sikana! Belfastin linna, sadat poliittiset seinämaalaukset (tämä harmitti eniten!) ja Botanical Gardens. Takaisin vielä joskus siis.

MIKSI nämä hanat on tällaisia??

Majoitusvinkki: 
Pearl Court Guesthouse
- Juuri sellainen kun majatalon tuleekin olla
- Kokolattiamatot, kotoinen tunnelma
- Mukava henkilökunta
- Noin vartin kävely keskustaan
- Nätti naapurusto
- Wifi, aamiainen

Ja matka jatkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti