lauantai 25. heinäkuuta 2015

Irlannin Roadtrip: Titanic Belfast


Kuten sanottu, Titanic Belfast oli suurin syy, miksi edes tulimme Pohjois-Irlannin puolelle. Näin Titanic-leffan ensimmäistä kertaa yhdeksän vuotiaana, ja jostain syystä se kiehtoi aivan älyttömästi. Ja ei siis vain Jackin ja Rosen romanssi (siinä ovella olisi ollut tilaa toisellekin, you bitch!!), vaan koko homma. Olipa meillä kaverin kanssa ihan oikea Titanic fanclub (kaksi jäsentä), jonka päämaja oli pieni punainen leikkimökki. Tuo faniklubi tosin keskittyi aika pitkälti Leonardo DiCaprion hehkuttamiseen. Tuolloin 2000-luvun alussa oli huhuja Leon ja Britneyn romanssista, joten leikkasimme Britneyn kuvan lehdestä, piirsimme siihen punaisen raksin päälle ja heitimme siihen tikkaa.


Titanic-museoon kävelee Belfastin keskustasta noin vartin. Titanic Belfast sijaitsee sadan metrin päässä siitä telakasta, missä laiva rakennettiin. Yksi lippu maksoi vähän päälle parikymppiä, mikä oli mielestäni ihan siedettävä hinta. Aikaa kierrokseen kannattaa varata ainakin pari tuntia, mielellään vähän enemmänkin. Kierros oli hyvin suunniteltu ja sieltä löytyi varmasti jokaiselle jotakin. Aluksi lähdettiin liikkeelle Belfastin historiasta sekä Harland & Wolff-telakasta ja edettiin laivan rakentamisen kautta sen sisustukseen ja matkustajiin. Sitten päästiin itse onnettomuuteen, sen ihmiskohtaloihin, pelastustöihin, jälkipuintiin jne. Yksi sali oli omistettu Titanic-aiheiselle populaarikulttuurille (taustalla soi Celine Dion) ja toinen merten tutkimukselle. Eräs vaikuttavimmista hetkistä oli sali, jossa pääsi näkemään jättimäisiltä screeneiltä aitoa videota hylyltä. Karmaisevaa nähdä suhteellisen hyvin säilyneet kengät siellä monen kilometrin syvyydessä.


Lopetetaan postaus kuitenkin positiivisiin tunnelmiin: Titanic Belfastissa voi järjestää myös häät! Rakennuksen ylimmässä kerroksessa on juhlatila ja hääpari voi esimerkiksi kuvauttaa itsensä legendaarisella Grand Staircasella.

3 kommenttia:

  1. Titanic faniklubi ahahahaa nyt mä tipun sängyltä :D Mahtava meno. Hymy tosin hyytyi sen hylkykohdan aikana, hui.

    VastaaPoista
  2. Mä niin liityn tohon fanclubiin kolmanneks jäseneks! Mulla oli joskus 11-vuotiaana ihan hullu Titanic-huuma, jonka myötä osaan edelleen leffan replat melkein ulkoa. Toi museo kuulostaa mahtavalta paikalta.

    VastaaPoista