keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Irlannin roadtrip: Reitti

Me suunniteltiin Irlannin roadtripin reitti pääpiirteittäin valmiiksi jo Suomessa. Varasimme kaikki majoitukset jo etukäteen, kuten sesonkiaikana suositellaan tehtävän. B&B:tä on kyllä Irlannissa aivan älyttömän paljon, joten jos aikataulut ahdistaa, niin matkaan uskaltaa lähteä ilman varauksiakin.

Reissussa olimme yhteensä kymmenen päivää, joista kahdeksana oli auto alla. Kunnianhimoisesti halusimme kiertää koko saaren, vaikka Lonely Planetin ohjeiden mukaan pelkän Pohjois-Irlannin kiertämiseen voisi helposti käyttää yli viikon. Reissutahti oli siis melko tiivis ja ajettuja kilometrejä tuli yli 2000.

Kymmenen päivää osoittautui kuitenkin ihan hyväksi, tai ainakin riittäväksi ajaksi. Tien päällä olisi tietenkin helposti viettänyt vaikka kuukaudenkin, mutta me ainakin ehdimme nähdä kaikki itsellemme mielenkiintoisimmat paikat ja lisäksi myös muokata suunnitelmia matkan edetessä.

Dublinin jälkeen otettiin suunnaksi Pohjois-Irlanti. Sen jälkeen keskityttiin suurin osa matkasta länsirannikkoon, joka on upea! Etelässä käytettiin pari päivää ja itärannikko ehdittiin (valitettavasti) vain ajamaan läpi. Isoja teitä välteltiin ja aina kun mahdollista, ajettiin maisemareittiä. Parhaat kokemukset ja maisemat tulivat vastaan tien päällä!

Reitti: Dublin (2 yötä) - Belfast (1 yö) - Bushmills - Sligo (yö) - Connemara - Galway (2 yötä) - Cliff of Moher - Loophead - Tralee (yö) - Dingle - Ring of Kerry - Killarney (yö) - Killarney National Park - Cork - Dublin (via Wexford & Wicklow)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti