perjantai 28. helmikuuta 2014

TGIF

Perjantai, olen odottanut sinua! Tämä viikko on kulunut kokonaan kotitentin parissa ja eilen oli vihdoin palautus. Voisi luulla, ettei kuuden sivun kirjoittaminen kuudessa päivässä ole homma eikä mikään, mutta väärässä olin. Ensinnäkin kirjoitin vain viisi sivua. Kaikille korkeakouluopiskelijoille tuttu paskageneraattori ei itselläni toimi på svenska, joten oli vaikeaa saada pituutta tekstiin. Keskiviikkoyönä meinasi epätoivo iskeä, kun kirjoitusvauhti oli noin kolme riviä tunnissa. Lähetin Mikolle whatsappissa tilannetietoja: "Yhdeksän riviä kirjoitettu! Yksitoista!". Kun vihdoin sain tekstin valmiiksi torstai iltapäivällä, en edes jaksanut lukea sitä enää läpi. En koskaan lue tenttivastauksia läpi ennen palauttamista. Luotan siis selvästi ruotsin kielen taitoihin yhtä paljon kuin äidinkieleenikin.... No, onneksi Word korjaili kaikki pahimmat virheet. Hassua, että vaikka kielioppisäännöt tietää ihan hyvin, niin kirjoittaessa ne silti unohtuvat. Kirjoitin monta kertaa esimerkiksi genetiivi + määräinen muoto (socialdemokraternas hemsidan), vaikka genetiivin kanssa tulee aina epämääräinen muoto. Oli kyllä onni, ettei kurssilla ollut perinteistä tenttiä. Nyt vaan peukut pystyyn ja varpaat ristiin, että pääsen läpi!



Eivät hommat kuitenkaan tentin palauttamiseen loppuneet. Meillä oli eilen ensimmäinen ryhmätapaaminen liittyn kyrssin fördjupningsarbeteen. Syventävään työhön meidät on jaettu taas uusiin ryhmiin ja oman ryhmäni kaksi muuta jäsentä vaikuttavat tosi mukavilta. Ainakin sen perusteella, mitä heidän puheistaan ymmärsin, heh... Ryhmätyömme aihe on vertailla naisten asemaa työmarkkinoilla Italiassa, Ruotsissa sekä Iso-Britanniassa. Onneksi suurin osa lähteistä on tällä kertaa englanniksi, nopeuttaa lukemista aika lailla.

Kun lähdin ryhmätyötapaamisesta kotiin, oli niin hyvä fiilis! Päätin kävellä kotiin ja ihastella tätä kaupunkia. Ihastelen Göteborgia kyllä joka päivä muutenkin. Tällä viikolla olen laittanut toppatakin kaappiin ja aloittanut kevään. Härligt!




Viime viikon Suomen reissun takia multa jäi kaksi seminaaria välistä, joten niitä varten täytyy myös tehdä rästihommia. Siirrän ne kuitenkin suosiolla huomiselle, enkä tee tänään mitään aivoja kuormittavaa! Käyn vähän kaupungilla pyörimässä ja sitten tapaan kavereita afterworkeilla. On ihanaa päästä puhumaan englantia, kun on viikon lukenut, kirjoittanut ja puhunut ruotsia. Ruotsiksi on vaikeampi olla oma itsensä, koska puhuminen on hidasta ja sanoja ei aina löydy. Kaikkea mieleen tulevaa ei yksinkertaisesti jaksa alkaa selittämään ruotsiksi.

Vaikka tämä viikko on ollut stressaava, ja lisää stressiä on varmasti tulossa, niin päällimmäiset tunteet ovat silti ilo ja onni siitä, että saan asua täällä. Vähän jo odotan tosin sitä, että tämä kurssi loppuu kolmen viikon päästä. Sitten marssin suoraan kaupunginkirjastoon ja lainaan ruotsiksi jotain ei-työmarkkinatalouteen-liittyvää luettavaa. Esimerkiksi Harry Potterit på svenska voisi olla aika kova juttu. Nyt lähden viettämään ihanaa perjantaita. Ylä- ja alapuolella olevissa kuvissa on muuten Göteborgin pääostoskatu Avenyn. Rakastan tuota katua, koska siellä on tilaa! Kadulla menee autojen lisäksi ratikat, mutta silti jalankulkijoille on noin leveät tiet. Lisäksi Göteborgissa on melko paljon kävelykatuja. Toivottavasti tällaista meininkiä saadaan Stadiinkin!



PS: Äiti, TGIF tarkoittaa "Thank God It's Friday" ;)

1 kommentti:

  1. Hyvä Napsutin! Ihan varppina menee tentti läpi. Kohta mäkin pääsen sinne jo ihastelemaan kaupunkia :)

    VastaaPoista