keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Tee elämässäsi nämä matkat

1. Överi bilematka - Check!

Varatkaa parhaiden kavereiden kanssa liput johonkin lämpimään ja pakatkaa laukku täyteen mekkoja ja korkokenkiä. Päivisin parannellaan krapulaa rantatuolissa maaten ja yöt reivataan klubeilla sateenkaarenvärisiä drinkkejä siemaillen. Omat bilelomani ovat sijoittuneet Espanjan Malagaan ja Kreikan Kosille. Varoitus: tämä kannattaa toteuttaa heti täysi-ikäisyyden kynnyksellä, muuten saattaa kunto pettää. Ainakin itse koin jo 20-vuotiaana olevani liian vanha uusimaan kahden viikon lomareivejä ilman välipäiviä!

Kos
2. Reppureissu

Lyhyt tai pitkä - reppureissu on joskus tehtävä. Ainakin Etelä-Amerikkaa ja Aasiaa olisi mielenkiintoista nähdä tällä tyylillä. Tosin äiti on sanonut, että saan tehdä tällaisia reissuja vasta joskus keski-ikäisenä, ettei sen tarvitse huolehtia.

3. Paratiisisaari

Jollekin ihanalle paratiisisaarelle olisi kiva päästä oman rakkaan kanssa köllöttelemään viikoksi tai pariksi. Yksi iso haaveeni on päästä Malediiveille majailemaan sellaiseen over-water-villaan, josta pääsee heti sukeltamaan turkoosiin mereen. Isolla haaveella on myös iso hinta, joten saattaa olla, että Malediivienkin matka jää sinne keski-ikäisyyteen. :D

Kap Verde
4. Vapaaehtoistyötä

Vapaaehtoistyön ei tarvitse aina tarkoittaa puolta vuotta Intiassa, tarjolla on paljon myös esimerkiksi parin viikon pituisia projekteja. Lisäksi reissun päällä ollessaan voi tutkia kohteita, joihin voisi mennä vaikka päiväksi tai pariksi auttamaan.

5. Asu ulkomailla - Check!

Ulkomailla asuminen - edes vähän aikaa - on huikea ja avartava kokemus. Uuteen maahan asettuminen on kutkuttavan jännittävää, mutta parasta on se fiilis, kun tajuaa kotiutuneensa uuteen kotikaupunkiin. Kun ihan muina naisina osaa liikkua omilla kulmilla ja tilata ruokaa paikallisella kielellä. Pääsee ihmettelemään erilaisia tapoja ja käytäntöjä ja toisaalta huomaamaan myös samankaltaisuutta ihmisten elämäntavoissa kulttuurista riippumatta. Ja totta kai saa myös perpektiiviä kotimaahansa - miten Suomessa kaikki toimii paremmin, mutta ihmiset todella ovat helposti melko juroja.

Oma kokemukseni ulkomailla asumisesta on 5 kuukauden vaihto-opiskelu Ruotsissa. Ei kovin eksoottista, mutta ehdottomasti elämäni parhaita kokemuksia. Tämän kohdan toteuttamiseen vaihto-opiskelu on varmasti helpoin keino, joten käyttäkää se hyväksi!

Göteborg
 6. Road-trip

Mulla on kolme isoa road-trip unelmaa: ajaa Islannin ympäri, ajaa molemmat Uuden-Seelannin saaret läpi ja tehdä USA:n road-trip rannikolta rannikolle. Ei ihan pieniä unelmia, mutta toivottavasti nämä saan joskus toteutettua. Ajokortittomana saisin vain nauttia maisemista, viihdyttää kuskia (onnea vaan miehelle) ja popittaa matkamusiikkia.

7. Kultturelli kaupunkimatka - Check!

Kaupunkilomat ovat minun lemppareitani. New York on matkaunelmani numero uno ja Lontoo lempikaupunkejani. Kaupungeissa viehättää se valtava mahdollisuuksien määrä. Esimerkiksi Lontoossa olen käynyt kolmesti ja silti en ole nähnyt tai tehnyt murto-osaakaan. Muutamassa päivässä ehtii nähdä tärkeimmät nähtävyydet, käydä museossa ja musikaalissa, shoppailla ja ajella muutamalla metrolinjalla, mutta en tiedä riittääkö mikään määrä päiviä siihen, että Lontoo olisi nähty kunnolla.

Lontoo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti