perjantai 7. marraskuuta 2014

Slovenia: Bled-järvi


Sloveniassa kannattaa aivan ehdottomasti mennä käymään Bled-järvellä. Meille ainakin Bled oli Slovenian reissun kohokohta ja paikka pomppasi heti meidän top-5 hienoimmat nähtävyydet-listalle! Ljubljanasta Blediin pääsee helposti bussilla alle puolessatoista tunnissa. Hintaa bussimatkalle tuli noin kuusi euroa suuntaansa. Hinta ei ollut ollenkaan paha, kun ottaa huomioon sen, että jo bussimatkalla maisemat olivat huikeat.

Bledissä on kolme päänähtävyyttä: kaunis järvi, kukkulan vaikuttava linna sekä "kirkkosaari": pieni saari keskellä järveä, johon on rakennettu kirkko. Turisteja oli näin lokakuun lopullakin riittämiin, mutta onneksi ei ihan laumoittain. Aikaisin hiljaisena aamuna paikka olisi varmasti vieläkin maagisempi. Kesäisin rauhaa ei varmaan kannata toivoa, järven ympärillä oli nimittäin useampi hotelli ja ravintoloitakin löytyy muutamia.

Itse innostuin eniten järvenrannassa hengailevista joutsenista. Linnut olivat todella kesyjä ja antoivat tulla tosi lähelle (luultavasti pullan toivossa). Yhden taaperon näin jopa yrittävän taputtaa joutsenta, vanhempien katsellessa vieressä... Ipanalle olisi ehkä ollut ihan hyvä opetus, jos joutsen olisi vähän sähäissyt. :) Joutsenet kyllä lumosivat tämän vähän isommankin ipanan, ja kamerasta löytyi päivän päätteeksi kymmeniä kuvia ja videoita linnuista. Ne on niin kauniita!! Lopulta Mikko joutui raahaamaan minut pois joutsenten luota, jotta ehdimme bussiin.

KirkkosaariBledin linna taustalla

Seuraavassa postauksessa kuvia Bledin linnalta. Voin kertoa, että maisemat ei tästä ainakaan huonone!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti