perjantai 4. heinäkuuta 2014

Paratiisi nimeltä Montenegro


Palattiin tänään Suomeen ihanan viikon jälkeen. Nyt jos joku pohtii minne mennä syyslomalla, niin tästä löytyy vastaus: Montenegroon! Montenegron rannikkokaupunki Budva pomppasi rantakohteiden suosikikseni jo parin tunnin kiertelyn jälkeen ja voi kumpa olisimme voineet jäädä toiseksikin viikoksi! Tekemistä olisi vielä riittänyt - siis muutakin kuin auringossa makoilua ja syömistä. Paljon jäi näkemättä tästä upeasta maasta, joten ehkä vielä joskus suuntaamme takaisin. Toivottavasti ainakin!

Kameralle tallentui noin 900 kuvaa, joten muutama postaus Montenegro-tarinoita tulossa. Lisäksi päätimme lyhyen harkinnan jälkeen (joka meni näin: "Täällä olis tällanen retki, mennäänkö?" "Joo!") mennä Apollomatkojen järjestämälle päiväretkelle naapurimaa Albaniaan. En ole koskaan ennen osallistunut tällaiselle ryhmäretkelle, mutta voi juku miten onnistunut päivä tuo olikaan! Ehdottomasti yksi matkan kohokohtia. Eikä retkeä ollut pilattu hinnallakaan: 57 eurolla per naama sai kuljetukset, loistavan oppaan, museo käynnin ja lounaan. Albanian mielenkiintoisesta historiasta ja upeista maisemista lisää myöhemmin.

Jos mun pitäisi valita, että tekisin vain kaupunki- tai vain rantalomamatkoja koko loppuelämäni, niin valitsisin ehdottomasti kaupunkilomat (tai muuten vaan aktiiviset lomat). Kuitenkin aina välillä on ihanaa päästä ihan vaan rehellisesti makoilemaan viikoksi. Viikon verran aurinkoa ja hyvää ruokaa - se riittää hyvin rantalomamatkoilla. Mutta Montenegro yllätti positiivisesti juuri siinä, että siellä oli niin paljon muutakin tekemistä. Lopulta päädyimme löhöilemään neljänä päivänä ja seikkailemaan kolmena. Ja molempia olisin voinut tehdä vielä lisää!

Huh, innostus nousee ihan vain kirjoittaessa. Useita hehkutuspostauksia on siis tulossa. Iso papukaijamerkki Montenegrolle!

5 kommenttia: