keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Montenegro: Budvanska Rivijera

Montenegro on pikkuinen valtio (väkiluku vain noin 660 000) Balkanilla, naapureina sillä on Kroatia, Bosnia ja Herzegovina, Serbia, Albania ja Kosovo. Montenegro on ollut osa Jugoslaviaa ja liitossa Serbian kanssa itsenäistyen vasta vuonna 2006. Luulenpa että muutaman vuoden päästä Montenegro saavuttaa samanlaisen suosion turistien keskuudessa kuin esimerkiksi Bulgaria ja Turkki. Meidän reissu oli ihan pakettimatka Apollomatkojen kautta ja oli kyllä erittäin onnistunut pakkaus tällä kertaa! Ollaan muutaman kerran käyty pakettimatkoilla, mutta oikeastaan ei olla hyödytty valmismatkakonseptista muuten kuin kuljetusten osalta. Tällä kertaa oli kuitenkin niin asiantunteva opas, että viisastuttiin bussimatkalla Montenegron historiasta ja kulttuurista paljon enemmän, mitä olisi voinut matkaoppaista lukea. Samoin retki Albaniaan oli ihan huikea.

Lensimme aluksi Kroatian Dubrovnikiin ja sieltä köröttelimme bussilla upeita vuoristomaisemia katsellen muutaman tunnin Budvan kaupunkiin. Oppaan mukaan 85 prosenttia Montenegron pinta-alasta on vuoristoa, ja se kyllä näkyi! Vuoret näyttävät jotenkin supersiisteiltä, varmaan siksi kun niitä ei ikinä näe Suomessa.Matkalukemiset

Majoituttiin hotelli Avalassa, joka oli aivan huippuvalinta. Löhölomalla tarvitsee toimivan ilmastoinnin, ison hotelliaamiaisen ja mahdollisuuden päästä uimaan. Lisäksi meidän hotelli oli todella hyvällä sijainnilla aivan vanhan kaupungin vieressä. Jos suunnittelee reissua Budvaan, niin suosittelen kyllä tuota aluetta. Vanhassa kaupungissa ja sen ymparilla oli paljon hyvia ravintoloita ja ihana tunnelma. Elävää musiikkia - ja hyvää sellaista - oli joka kornerissa. Hintataso vaihteli tietty paikkojen mukaan, mutta yleisesti oli halvempaa kuin Suomessa (missäpä ei..). Yhdestä paikasta saatiin kaksi lasia valkkaria yhteensä 3,80e. Niin - Montenegrossa on eurot, vaikkei se olekaan EU-maa. Jugoslavian hajoamisen jälkeen Montenegro päätti ottaa jostain syystä Saksan markan valuutakseen ja kun Saksa siirtyi euroon, niin Montenegro siirtyi samalla. Kätevää ainakin matkailijalle!

Hassu huomio muuten hotellista! Huoneissa ei ollut ilmaista wifiä, mutta aula-alueella oli. En olekaan ikinä nähnyt niin paljon porukkaa hengailemassa hotelliaulan sohvilla! Erityisesti iltaisin sohvat olivat aivan täynnä - kokonaiset perheet istuivat puhelimiensa ja padiensa kanssa. Se on tätä nykyaikaa! Käytiin mekin siellä aina välillä tsekkaamassa some ja uutiset - addiktion makua ilmassa.Vastarannalle oli rakenteilla valtava kompleksi luksusasuntoja. Yhden asunnon saa kuulemma noin 4 miljoonalla.
Pahoittelut satunnaisista ääkkosten puuttumisesta - kirjoitan tata tekstia Dubaista, Macilla ja arabialaisella nappaimistolla… Dubain kuulumisia myohemmin, huomenna mennaan kaymaan Burj Khalifassa! Nyt viela odotellaan hetki Alankomaat - Argentiina pelin alkua. Me kannustetaan Mikon kanssa Oranjea ja mun vanhemmat Argentiinaa. Saa nahda kuinka kay!

2 kommenttia:

  1. Oi että, kuulostaa kivalta maalta ja kaupungilta! Voisi ehdottomasti pistää reissulistalle. :) Ja upeet maisemat hotellistakin! Mutta hetkinen, miten sä Dubaihin oot jo päätynyt?! En taida tuntea ketään joka olisi noin paljon reissussa :D Sun täytyy osoittaa mulle se aika- ja rahapuu, joka mahdollistaa tämmöiset, jooko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kolme paivaa Suomessa sai riittaa. Dubaissa ollaan mun vanhempien siivella mutta kylla matkustamiseen jaa rahaa kun priorisoi sen ykkoseksi :) Tai ainakin riitti - nyt kun on kohta 6kk vaan rillutellut niin alkaa saastotilikin nayttaa melko tyhjalta :( Syksylla vaan toihin ja uutta kassaa keraamaan:))

      Poista