lauantai 26. heinäkuuta 2014

#100: Kalastajakylä Montenegrossa


Tässä tulee blogin sadas postaus, tittidii! Vaihdosta palasin tasan seitsemän viikkoa sitten, mutta blogi ei kuollutkaan kotiinpaluuseen. Kirjoittamiseen on jäänyt koukkuun ja vanhojen postauksien selaamisessa on paljon samaa kuin vanhojen päiväkirjojen lukemisessa. Tosin onneksi nämä julkiset höpinät ei tuota ihan yhtä vahvoja myötähäpeän tunteita kuin yläasteiän päiväkirjat... Aina tulee sitä paitsi uusia upeita reissuja, joista kirjoittaa. Ja ehkä reissujutuista on jollekin hyötyäkin - ainakin blogiini on tultu muun muassa hakusanoilla "Prahan matkakertomus" ja "Bulgarian matka". Toisaalta tänne on eksytty myös hakusanalla "avattu nuuskapurkki" - luulen, että tuon pulman kanssa en osannut auttaa.

Sadannessa postauksessa on muutama kuva paikasta, jonka ristin mielessäni kalastajakyläksi. Ei se sellainen oikeasti tainnut olla, heti nurkan takana oli iso hotellikompleksi. Mutta fiilis on tärkein ja tuossa paikassa sitä oli! Lähdettiin kävelemään Sveti Stefanilta takaisin Budvan keskustaan päin vievälle bussipysäkille. Päivä oli pilvinen ja luultavasti siksi turrekollegamme loistivat poissaolollaan ja kylän tunnelma oli rauhallinen.
Kävimme kysymässä kyläkaupasta, missä on kaupunkiin vievä bussipysäkki. Meitä neuvottiin menemään mäkeä ylös. Menimme, mutta pysäkkiä ei näkynyt missään. Jatkoimme kävelyä vielä hetken. Tienvarressa ei ollut minkäänlaista tilaa jalankulkijoille ja tie teki jyrkän mutkan, josta autot tulivat vauhdilla. Päättelimme, että eihän se bussipysäkki tuolla voi olla - tuossahan pääsee vielä hengestään. Lähdimme kävelemään takaisinpäin, kunnes näimme toisten turistinoloisten tyyppien lähtevän reippaasti surmanmutkaa kohti - siellä se pysäkki oli, mutkan takana. Saimme itsemme kiinni hyvin suomalaisesta ajattelusta: eihän pysäkki voi olla täällä, kun ei tässä ole mitään jalkakäytävää ja ja ja... Selviydyimme lopulta hyvin bussiin, tosin eipä paljon huvittaisi pimeällä kulkea tuota tienviertä bussipysäkille.

Mikko kävelemässä surmanmutkaan
Ihanaa ja läkähdyttävää lauantaita!

2 kommenttia:

  1. pakko kysyä, mistä pystyy katsomaan et millä hakusanoilla jengi on löytänyt omaan blogiin :DD t. newbie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä vasemmalta Tilastot --> Liikenteen lähteet. Veikkaan että sun blogiin ei suomalaiset eksy sen oikealla nimellä: liian vaikea muistettavaksi:D

      Poista