torstai 19. maaliskuuta 2015

Suunnitelmien TOP 5 - NYC

Viimeksi kirjoitin New York-paniikista, tänään New Yorkin suunnitelmista. Koko helmikuu meni niin kiireessä, etten ole ehtinyt yhtään intoilla tulevasta New Yorkin matkasta. Se on toisaalta ihan hyväkin juttu, sillä matka on tosiaan vasta lokakuussa ja odottavan aika on tunnetusti pitkä. Viime viikolla posti toi mukanaan Mondon New Yorkin matkaoppaan ja into on taas noussut uusiin sfääreihin.

Tämä on meidän molempien ensimmäinen kerta New Yorkissa (ja Jenkeissä ylipäätään), joten reissun teemana on Manhattan. New York itsessään on varmasti paljon enemmänkin kuin kuuluisin kaupunginosansa, ja olisi siistiä päästä tutustumaan myös Bronxiin, Staten Islandiin, Queensiin ja erityisesti Brooklyniin. Viikko on kuitenkin niin lyhyt aika, että päätettiin suosiolla keskittää tämä ensimmäinen seikkailu Manhattanille (ei varmaan ehditä siitäkään nähdä kuin murto-osa). Onpahan ainakin syy palata kaupunkiin vielä uudestaankin!


Tässä meidän tulevan reissun viisi must-do juttua. Suurin osa taitaa olla kaikkien muidenkin NYC ensikertalaisten listalla. Suositut nähtävyydet ovat yleensä suosittuja ihan syystä.

1. Lintuperspektiivi
Isoa omenaa on pakko päästä katselemaan yläilmoista. Vielä on päättämättä, kivutaanko Top of the Rockiin vai Empire State Buildingiin. Vai kenties molempiin? Lisäksi olisi kiva käydä roof top-baarissa jossakin pilvenpiirtäjässä siemailemassa Manhattan-drinkkejä.

2. Central Park
Mikko uhkasi vievänsä mut juoksulenkille Central Parkiin. Toisaalta ei yhtään huono idea - juosten ehtii nähdä enemmän. Soutelu keskuspuistossa olisi myös aika romanttista!

3. Musikaali
Broadwaylle on pakko päästä katsomaan joku klassikko, kuten Chicago tai Cats. Musikaalit on mun lemppareita ja vastapainoksi olen lupautunut menemään Mikon kanssa Madison Square Gardeniin katsomaan lätkää.

4. Brooklyn Bridge
NYC:n kuuluisimmalle sillalle on myös päästävä. Tarkoituksena olisi käppäillä Brooklynin puolelle ja ihailla sieltä Manhattanin skylinea. Auringonlaskussa mielellään.

5. Kilometrikaupalla kävely 
Täytyy pakata hyvät lenkkarit, jotta jaksaa kävellä ja nähdä niin paljon vain ehtii. SoHo, NoHo, Upper East Side, Upper West Side, NoLiTa, West Village, TriBeCa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti