maanantai 16. maaliskuuta 2015

Minun kaupunki

Oli pakko ottaa kuva taivaasta, kun se oli pitkästä aikaa sininen
Asutaan ihan lähellä Sibelius monumenttia, mutta silti siitä on aina pakko napata kuva ohi mennessä. 


Olen viime päivinä lukenut paljon Mondon New Yorkin matkaopasta. Huomaan ajattelevani, että jos asuisin New Yorkissa, niin saletisti kävisin jatkuvasti musikaaleissa, taidegallerioissa, museoissa sekä cooleissa pikku putiikeissa ja kuppiloissa. Kaupunki olisi olohuoneeni. NYC on tietty NYC, mutta miksen voi tehdä samaa Helsingissä? Paljon tulee käytyä samoissa ravintoloissa, tallattua samoja katuja ja viikonloppuisin käytyä leffassa Tennispalatsissa.

Nyt päätin kevään ja kesän tullen ryhdistäytyä ja alkaa tutustumaan kotikaupunkiini paremmin. Tein listan (listat <3) Helsingin paikoista, joissa täytyy yrittää vierailla. Listalla on tuttuja paikkoja (esim. Stadikka, Kiasma), paikkoja, joissa ei ole tullut käytyä vuosiin (Seurasaari, Ateneum) ja ihan uusia paikkoja (Pihjalasaari, Kalliokirkko). Lisäksi täytyy etsiä uusia hyviä ravintoloita ja kahviloita, käydä joskus Finnkinon sijaan vaikka Kino Engelissä ja uskaltautua GinaTricotin ja H&M:n sijaan johonkin vintageliikkeeseen. Kulttuuririennot aloitin jo viime viikolla, kun käytiin äidin kanssa katsomassa Cirque de Soleilia.

Kuvat on otettu sunnuntain kevätkävelyltä Töölöstä ja Hietsusta. Koko Helsinki tuntui ryömineen asunnoistaan ihanaan kevätaurinkoon ja Cafe Regattaan oli tuplasti pidempi jono kuin kesäsunnuntaisin. Helsinkiprojekti on siis aloitettu, mutta tänä viikonloppuna lähden kuitenkin tutustumaan toiseen siistiin pääkaupunkiin, nimittäin Berliiniin.2 kommenttia: