sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Adios 2014, Hola 2015

Hyvää uutta vuotta kaikille! Ihana joululoma on nyt vietetty ja on aika palata takaisin arkeen. Samalla on aika heittää hyvästit vuodella 2014 - oli muuten aika hitsin hyvä vuosi! Tässä lyhyt katsaus omaan vuoteeni, jolloin matkustin enemmän kuin ikinä, asuin hetken Ruotsissa, tutustuin huikeisiin ihmisiin ja palasin takaisin Suomeen onnellisena. Koti on paras.
Mun vuosi alkoi Australiassa Sydneyn upean rakettishown paukkeessa kullan kainalossa. Pian hyvin alkanut vuosi sai kuitenkin kivuliaan käänteen, kun korkkarit olivat hanganneet rakot molempiin jalkoihin. Parin kilometrin kävely hotellille oli aika hirveä ja sanoinkin siinä Mikolle, että toivottavasti tämä ei ole enne tulevasta vuodesta. No nyt voin onneksi sanoa, että ei ollut. Kun vuoden suurin vastoinkäyminen on rakko jalassa, niin voi kai sanoa vuoden olleen oikein hyvä.

Yksi tähän astisen elämäni suurimmista seikkailuista, eli vaihto-opiskelu Götebrogissa alkoi tammikuun puolessavälissä. Ensimmäiset viikot menivät kaupunkiin ja ihmisiin tutustuessa ja ruotsin kieleen totutellessa. Viimeistään maaliskuuhun mennessä olin aivan rakastunut Göteborgin kaupunkiin ja sen upeisiin ihmisiin. Juhlimme unohtumatonta St. Patrikc's Dayta, pääsin ruotsinkielisestä kurssista läpi, Mikko oli käymässä Göteborgissa ja vaihtoni puoliväliä vietin kauniilla Styrsön saarella.

Huhtikuussa opiskelukieli vaihtui osin englanniksi, mikä helpotti koulun käyntiä huomattavasti. Säät paranivat jatkuvasti, ja elämä oli leppoisaa! Pääsiäisen vietin Mikon kanssa Brysselissä sekä Luxemburgissa. Toukokuussa aloin potemaan välillä pientä koti-ikävää, mutta toisaalta koin myös kasvavaa paniikkia lähtemisen suhteen. Göteborgissa oli jo toukokuun alussa bikinikelejä ja kaupunki tuntui koko ajan enemmän omalta. Mikko kävi toisella visiitillään ja käytiin Lisebergin huvipuistossa sekä Oslossa.

Kesäkuun alussa itkin seitsemänä päivänä putkeen. Lähteminen (oma ja muiden) riipi sydäntä, mutta toisaalta sitä jo odotti - ainakin itkeminen vähentyisi. Itse lähtö ja Suomeen sopeutuminen sujuivat kuitenkin lopulta oikein hyvin. Suomessa pääsi näkemään kaikki läheiset ja viettämään kylmää juhannusta. Kesän aikana vierailimme Montenegrossa, Albaniassa, Dubaissa sekä Tallinnassa. Ja tietty hei Turuus!


Loppukesän monen viikon hellejakso oli kyllä jotain aika huikeeta. Elokuussa täytin 23 vuotta. Syyskuussa opinnot pääsivät pyörähtämään taas kunnolla käyntiin ja aloitin vanhassa työpaikassani työskentelyn. On ollut ihan huikeaa päästä takaisin oman alan opintojen ja töiden pariin.

Lokakuussa ahdistusta ja vähän innostustakin tuotti graduaiheen päättäminen. Syyslomaa vietimme Sloveniassa juhlistaen samalla minun valtiotieteiden kandidaatiksi valmistumistani. Marraskuussa kävin viikonloppureissulla Göteborgissa ja sain gradun tutkimussuunnitelman valmiiksi. Joulukuu meni ohi supernopeaa kouluhommien ja pikkujoulujen parissa. Vietettiin ihana ja rentouttava joulu Lapissa 30 asteen pakkasessa, vuosi vaihdettiin täällä etelässä läheisten ystävien kanssa.

En malta odottaa, mitä 2015 tuo tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti