torstai 4. syyskuuta 2014

Throwback: Kiinan Li-joki


Olen kirjoittanut ennenkin pari juttua vuoden 2009 Kiinan reissulta. Tuolloin 17-vuotiaana olin vanhempieni mukana reissussa, jolla kierrettiin Peking, Shanghai sekä Guilin. Omaa kameraa en tainnut tuolloin edes omistaa ja omalta koneeltani ei löydy enää kovin monia kuvia. No, siinäpä hyvä syy lähteä vielä joskus uudestaankin Kiinaan nappaamaan uudet kuvat! Erityisesti Shanghai houkuttelisi toisenkin kerran, ne valaistut pilvenpiirtäjät olivat vaan jotain niin upeeta! Tässä kuitenkin vielä muutamat kuvat arkistojen pohjalta.

Tehtiin päiväristeily Guilinin kaupungista Li-jokea pitkin.Voin kyllä suositella tuota risteilyä jos aikaa on, maisemat on nimittäin huikeat! Useamman tunnin risteilyyn kuuluu yleensä myös lounas. Meille tuotiin myös näytille iso lasipurkki, jossa oli viinaa ja kuollut käärme sisällä. Sitä sitten ihmeteltiin ja haisteltiin. Maistaa ei tehnyt mieli, kumma juttu...

Hauskaa oli myös se, kun isompien risteilyveneiden rinnalle meloi huterannäköisillä puulautoilla paikallisia miehiä kaupustelemaan hedelmiä ja käsitöitä. Puulautat ohjattiin isomman veneen rinnalle, sidottiin siihen löyhästi kiinni ja paikalliset huutelivat matkustajille tarjouksiaan. Oli aika hurjan näköistä, eivät taida saada vaarallisen työn lisää..
Elephant Trunk Hill

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti