tiistai 2. syyskuuta 2014

Matkahaaveita

Eilen heräsin tähän viikkoon kurkku kipeänä ja nenä tukossa. Vähän harmittaa, kun jäi oppiaineemme fuksiaiset välistä ja liikkumaankin tekisi mieli. Ei kuitenkaan auta muuta kuin levätä tämä flunssa pois, joten eilinen ja tämä päivä menevät sohvalla köllötellen ja teetä lipittäen. Onneksi näille päiville ei vielä ollut luentoja tai töitä - lauantain tenttiin olen lueskellut peiton alla. Kipeänä ollessa aikaa on paljon, joten tein tässä aikani kuluksi tenttiin lukua vältellessäni seuraavan ajatusleikin: missä maissa kävisin, jos saisin käydä vain yhdessä maassa per maanosa? Kauhea ajatus tällaisen reissurakastajan mielestä, mutta jonkinlaisiin tuloksiin pääsin!

Instagramista: Being sick ain't so bad!
EUROOPPA:
Euroopassa on tullut pyörittyä jo ihan kiitettävästi, mutta edelleen on monia kiinnostavia kohteita käymättä - ja tietysti monia, joihin haluaa päästä vielä uudelleen. Yksi haave nousee kuitenkin ylitse muiden, nimittäin Islannin ympäriajo. Islannissa pääsisi tutustumaan aivan erilaiseen Eurooppaan. Saa nähdä, milloin pääsemme tämän haaveen toteuttamaan. Ympäriajoon tulisi olla aikaa mielellään yli viikko ja reissu on autonvuokrineen tietysti kalliimpi kuin suosimamme pitkät viikonloput Eurooppaan. Mutta joskus vielä ihan varmasti!

AASIA:
Hmm. Tätä pitää hieman miettiä. Kiinassa olen jo käynyt (tosin mielellään menisin toistekin) ja haavelistalta löytyy muun muassa Singapore, Thaimaa, Etelä-Korea ja Malediivit. Jos kuitenkin pääsisi vain kerran käymään Aasiassa, niin taitaisin päätyä Japaniin - kirsikkapuiden kukinnan aikaan, ehdottomasti!

AFRIKKA:
Etelä-Afrikka! Olen nähtyt niin ihania kuvia Kapkaupungista, että sinne on joskus päästävä! Myös Marokko, Gambia ja Egypti kiinnostavat. Ja oikeastaan kaikki muutkin, haha. Madagaskar, Kenia... Safari olisi varmasti huikea kokemus.

POHJOIS-AMERIKKA: 
Tämän maanosan valinta on aika simppeli, sillä en ole vielä Yhdysvalloissa päässyt vierailemaan. Rannikolta rannikolle road-trip on yksi iso haave, mutta jos pitäisi valita vain yksi kaupunki, niin se olisi New York. Mikäpä muukaan. New York on muutenkin mun matkahaave numero uno, mutta oon vielä säästellyt sitä tulevaisuuteen. Sinne en halua mennä aivan minibudjetilla, vaan niin että pystyy sitten tekemään kaiken mitä haluaa. New Yorkin viehätys perustuu varmaan siihen, että vaikkei siellä olisi ikinä käynyt, niin on se silti osin tuttu.

ETELÄ-AMERIKKA:
Äh kuinka vaikea päätös! Peru, Chile, Bolivia, Argentiina vai Brasilia?? Tai Ecuadorin Galapagossaaret! Niin ihania kuvia nähnyt ja jännittäviä tarinoita kuullut kaikista noista maista. Etelä-Amerikka kiinnostaa kovasti, enkä ole siellä vielä päässyt käymään. Jotenkin musta tuntuu, että kun sinne päin joskus suunnataan, niin ensimmäinen kohde tulee olemaan Brasilia, mutta vastaan tähän kuitenkin Perun. Toivottavasti pääsen vielä molempiin!

OSEANIA:
Australiassa käyneenä valinta on helppo: Uusi-Seelanti! Joskus vielä tehdään vähän pidempi reissu ja kolutaan molemmat saaret läpi.

+ANTARKTIS:
Joskus isoina valloitetaan vielä seitsemäskin maanosa esimerkiksi Etelämantereen risteilyllä.


Minne sinä menisit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti