sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Himoreissaajille: Scratch Map

Kirjoittelin aikaisemmin lahjaideoista poikaystävälle ja nyt kun Mikko on oman lahjansa tältä vuodelta saanut, niin voin paljastaa sen täälläkin. Oli nimittäin aika nappi ostos vaikka itse sanonkin.

Tilasin netistä (täältä) Scratch Mapin eli raaputuskartan. Ollaan jo vuosia puhuttu sellaisen maailmankartan hankkimisesta, johon voisimme helposti merkitä, missä on tullut käytyä. Raaputuskartan idea on siis se, että siitä raaputetaan esimerkiksi kolikon avulla esille ne paikat, joissa on käynyt. Scratch Map on tyylikkään näköinen ja todella yksityiskohtainen. Ei kauaa kestänyt kun intoa puhkuen olimme raaputelleen käymämme maat esille. Päätimme raaputtaa kaikki maat, missä olemme käyneet - yhdessä tai erikseen. Maita tuli yhteensä 40 (itse olen käynyt 35:ssä ja Mikko 33:ssa). Tai no vähän huijattiin kun raaputettiin jo Sloveniakin esiin, vaikka reissu on vasta ensi kuussa. Se raaputtaminen oli vaan niin hauskaa!


Kartasta voi raaputtaa esiin koko maan tai sitten (isompien maiden kohdalla) vain ne paikat, joissa on käynyt. Euroopasta raaputeltiin surutta maat kokonaisina, koska ne ovat kuitenkin melko pieniä. Australiassa olemme käyneet Sydneyssä ja Melbournessa, joten raaputimme Victorian ja New South Walesin osavaltiot esille. Jättimäisestä Venäjästä raaputimme Pietarin. Raaputtaminen tosin on niin kivaa, että ehkä joskus huviksemme raaputamme koko Venäjän näkyviin, vaikka tuskin koskaan koko maata valloitetaan. Ja onhan Suomessakin paljon paikkoja, missä ei ole käynyt. Raaputtamattomista maista näkyvät vain nimet, mutta raaputtaessa niistä paljastuu myös kaupunkien nimiä. Itselläni oli vähän vaikeuksia Pekingin löytämisessä. Iskin kolikon melko moneen kohtaan, ennen kuin löysin kyseisen kaupungin. Hupsis, noloa... Päädyin siis raaputtamaan koko Kiinan esiin, ettei se näyttäisi niin hönöltä.Tuossa raaputtaessa kyllä tajusi, miten vähän oikeasti on maailmasta nähnyt. Mekin ollaan kuitenkin ikäämme nähden päästy reissaamaan melko paljon, mutta oikeasti olemme nähneet vasta pari prosenttia koko maailmasta. Eurooppaa voi jo sanoa nähneensä, mutta muut maanosat ovat melko vieraita.

Harmitti, kun jouduttiin lopettamaan raaputtaminen. Sanoinkin Mikolle, että täytyy alkaa keskittymään isoihin maihin, jotta saa raaputtaa enemmän, hehe. No, tässäpä meille työn sarkaa koko elämäksi: saada raaputettua mahdollisimman paljon.

Tässä postauksessa mainitaan raaputus tai raaputtaa 22 kertaa.

Synttäritortillat

2 kommenttia:

  1. Ihan loistava lahja! Teille varsinkin, kun noin monta maata saa jo rapsuttaa. Täällä olis vähän vielä tyhjempi kartta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, jostain pitää aina aloittaa :P Täytyy kyllä ehkä piilottaa toi johonkin kaappiin, etten heikkona hetkenä raaputa sitä kokonaan. Mikon kartasta tuli aika nopeasti "meidän kartta".

      Poista