lauantai 31. toukokuuta 2014

Jag ska sakna..

Jäähyväisrumba on nyt saatu käyntiin, kun torstaina vietettiin Suomi-tytön läksiäisiä grillailun merkeissä. Näiden hyvästien piti olla sieltä helpoimmasta päästä, sillä tyttö asuu kesän Helsingissä. Ei se kyllä kovin helpolta tuntunut, joten kauhulla odotan ensi viikkoa. :|

Nutellabanaaneja!
Nutellavaahtokarkkeja!
Listasin toissapäivänä muutaman asian, joita olen täällä kaivannut Suomesta. Lista ei ollut kovin pitkä, koska Ruotsi on kovin samanlainen kuin Suomi ja viisi kuukautta on lyhyt aika. Toisaalta, jos olisin listannut kaikki läheisten nimet, niin kohtia olisi tullut reippaasti. Nyt listaan vähän asioita, joita jään kaipaamaan Göteborgista, Ruotsista ja vaihtoelämästä yleensäkin. Tämä lista on pidempi ihan siitä syystä, että joudun oikeasti hyvästelemään nämä kaikki asiat "lopullisesti". Käymään toki pääsee, mutta ei se ole tietenkään sama. Ihmisiä tulen täältäkin eniten ikävöimään, se on varmaan selvä juttu. Mutta paljon on myös muita asioita.

- Köttbullar. Cafe Nordista saa kaupungin parhaat lihapullat perunamuussilla ja puolukkahillolla. Nom. Taas ruokaa ykkösenä listalla.
- Afterworkit. Tämä perinne pitäisi välttämättä saada Suomeen. Juoman hinnalla ruokaa, opiskelija kiittää!
- Briska. Ruotsalainen siideri, nom.
- Vadelmia. Olen syönyt vadelmia riittävästi koko loppuelämäkseni. Saa niitä Suomestakin, mutta tuleeko ostettua?
- Lisebergin näkeminen. Maailmanpyörän katselu kotimatkalla ja vapaapudotuksesta kantautuva kiljunta.
- Ruotsin kieltä. Ja tietenkin ruotsalaisittain puhuttuna. Miten sitä onkaan oppinut tykkäämään tästä snadisti kiekuvasta, honottavasta ja laulavasta kielestä.
- Paikkoja. Mua ihan ihmetyttää, miten paljon olen tykästynyt tähän kaupunkiin. Ikävä tulee oikeastaan kaikkia paikkoja, joissa olen käynyt. Avenyn, keskusta, Domkyrka, Haga kyrkan, yliopiston rakennukset, Humanistenin nurmikko, Slottskogen, kanaalit, Andra Långgatan, ratikkareitit, Haga, Olofshöjd...
- Rentous, huolettomuus. Tämä liittyy varmasti enemmän vaihtarielämään yleisesti kuin Ruotsiin. Olen tehnyt vapaavalintaisia opintoja, jotka eivät ole pääaineestani. Arvosteluasteikko on suosiollinen. Ei töitä. Olen monta vuotta ollut kalenteri-ihminen ja kaikki on pitänyt merkata ylös, että muistaa. Nyt olen saattanut unohtaa kalenterin kaapin perukoille useaksi viikoksi. Suunnitelmia voi tehdä ja muuttaa lyhyellä aikavälillä, koska kaikki muutkin tekevät niin. Voi kysyä kavereita ulos tänään tai jopa nyt. Yleensä onnistuu. Elämme kaikki omassa pienessä kuplassamme. Omaa aikaa on ollut juuri niin paljon kun on itse tahtonut.
- Kansainvälisyys. Parasta antia vaihdossa, totta kai. Niin monia mielettömiä ihmisiä ja keskusteluita, jotka ovat saaneet ajattelemaan asioita uusista näkökulmista. Ja tärkein havainto: kuinka samanlaisia me kaikki olemmekaan. Vaihtariympäristössä on myös älyttömän helppoa tutustua uusiin ihmisiin. Jos porukka on tapaamassa vaikka terassilla, niin sinne voi aivan hyvin tuoda omia kavereita, joita muut eivät tunne. Ei tarvitse kysellä, kukaan ei ihmettele. Olet osa porukkaa välittömästi. Kavereiden kavereista tulee omia kavereita nopeasti ja olet tervetullut kaikkiin juhliin.
- Myöhään nukkuminen. Hehe, tätä eivät varmasti kaikki vaihtarit tee, mutta omat aikataulut on ollut koko kevään melko suopeat. Välillä on ollut aikaisia herätyksiä, mutta niitä on ollut yleensä vain yksi viikossa. Onnittelen itseäni, jos nousen ennen kymmentä.
- Pubi-illat. Voi toki harrastaa Suomessakin, mutta täällä ollaan kunnostauduttu ihan kunnolla näissä. Kun aloittaa illan jo viideltä, pääsee luultavasti nukkumaan siinä 24-02 välissä, great success! Klubeilla olen käynyt vain muutaman kerran. Ovat nekin olleet kivoja iltoja, mutta kyllä afterworkit ja pubit voittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti