torstai 22. toukokuuta 2014

Kära Göteborg

Kirjoitin eilen, että Oslo ei tehnyt kovin suurta vaikutusta ulkoasullaan. Göteborg sen sijaan tekee vielä lähes viiden kuukauden jälkeenkin. Käytiin kävelemässä noin kahdeksan kilometrin lenkki kaupungilla. Tällä hetkellä on sellainen fiilis, että haluaisi ottaa kuvia ihan jokaisesta nurkasta, jotta sitten muistaa myöhemmin, millaista täällä oli. Tajusin siinä kävellessä, kuinka paljon sitä käyttää aina samoja reittejä. Täällä, niin kuin Helsingissäkin, on ne omat rutiinit ihan kävelyreittejä myöten ja varmasti täältä (ja Helsingistä myös) löytyisi vielä monia kivoja paikkoja ja katuja. Ehkä täytyy ottaa vielä joku loppukiri kaupungin tutkimisessa. Toisaalta ne tutut kadut ovat ne kaikista rakkaimmat.

Humanisten

Göteborgissa vietetään viikon kestävää West Pridea, sateenkaariliput on nostettu joka salkoon.

Miten pärjään Suomessa ilman mun lempparikahvilaa?
Nyyh, tuolla kävin koulua muutaman ensimmäisen kuukauden ajan ja kärvistelin ruotsinkielisillä luennoilla.
Haga
Haga on sopivan vaaleanpunainen minun makuuni


Mutru-Nasu
Käveltiin Oscar Fredriks kyrkalle. Kuvat eivät ihan anna oikeutta sille, miten iso ja hieno kirkko on kyseessä. Käytiin sisälläkin, missä oli meneillään jonkun Svenin tai Loten ristiäiset. Olisi tehnyt mieli istua takariviin kuuntelemaan puhetta ihan vain testatakseen, että ymmärtääkö. Ei viitsitty kuitenkaan jäädä sen enempää tunkeilemaan.Seuraavaksi kiipesimme toiselle kirkolle ja sen näköalapaikalle. Kirkko oli kovin vaatimaton verrattuna juuri näkemäämme Oscar Fredriksiin, joten siitä ei tullut edes napattua kuvaa. Maisemat oli kuitenkin hyvät. Tämä oli vasta toinen kerta, kun vierailin tuolla näköalapaikalla. Ensimmäinen kerta oli helmikuussa kolmelta aamuyöllä 20-luvun bileiden jälkeen. Tuntuu, että juurihan nekin bileet olivat ja toisaalta tuntuu, että niistä on ikuisuus. Omituista.Sitten kävelimme vauhdilla kotiin katsomaan streamina Suomi - USA pelin. Lähes kaikki Suomen pelit ovat tulleet samaan aikaan Ruotsin pelien kanssa, joten voi hyvin arvata, että sporttipubeissa ei ole toivoakaan siitä, että näkisi Suomen pelin. Ei varmaan katsottaisi hyvällä, jos menisi suureen ääneen vaatimaan kanavan vaihtoa. Se peli ei muutenkaan päättynyt hyvin, mutta tänään on vielä tsäänssi!

Tänään on ollut Göteborgissa 27 astetta lämpöä. Kauheasti olisi kouluhommia tehtävänä, mutta eihän tuollaisella säällä voi jäädä sisälle. Niimpä pakkasin kirjat, läppärin ja pensasmustikat mukaan ja menin puistoon ottamaan aurinkoa ja "opiskelemaan".  Lukeminen jäi yllätysyllätys vähän vähemmälle. No, onneksi huomiselle iltapäivälle on luvattu sateita, niin saa ehkä vähän luettuakin. Ei olisi kivaa reputtaa maanantain ruotsin tenttiä, sillä uusinta on sitten vasta elokuussa.

3 kommenttia:

  1. Oli vähän kipuamista mutta onneks olin vetämässä ja työntämässä Napsua ;)

    VastaaPoista
  2. Voisitko kirjoittaa postauksen parisuhteesta vaihdon aikana? :) Monia tämä aihe koskee - niin vaihtoon lähteviä kuin heidän suomeen jääviä tyttö-ja poikaystäviään!

    VastaaPoista