maanantai 2. helmikuuta 2015

Vuositavoitteiden tilannecheck: tammikuu

Erehdyin antamaan julkisia uuden vuoden lupauksia - tai siis tavoitteita - ja nyt olisi pienen tilannecheckin aika. Yksi kuukausi takana, yksitoista edessä. So far so good.

- Varaa lentoliput New Yorkiin. Check! Ding ding ding ding! Lentojen lisäksi hotelli on varattu, lokakuussa mennään!

- Gradu loppusuoralle. Olen aloittanut kurssin, jossa käsitellään samoja teemoja kuin gradussani. Muuten täytyy tunnustaa, että motivaatio on aika nollassa tällä hetkellä. Ymmärrän nyt, miksi gradu jää niin monelta tekemättä. Itse ainakin huomaan edistymisen olevan todella hankalaa ilman ulkoisia deadlineja. Helmikuussa tilanne tuskin paranee, sillä teen enemmän töitä kuin normaalisti, mutta ehkä sitten maaliskuussa aloitan...

- Luen 10 romaania. Ensimmäisen romaanin, Anna-Leena Härkösen Kaikki oikein, sain luettua tammikuun ensimmäisellä viikolla. Kirja oli viihdyttävä eikä kovin paksu, ja sopii hyvin iltalukemiseksi, kun haluaa tyhjentää aivot päivän kiireistä. Toisaalta kirja ei ollut mielestäni läheskään niin hyvä, mitä mehukkaasta aiheesta - lottovoitosta - olisi voinut saada. Härkönen kuvailee hyvin sitä, miten ihmiset haluavat voittaa lotossa, mutta kukaan ei halua olla lottovoittaja. Päähenkilöt eivät kuitenkaan tunnu ollenkaan samaistuttavilta, mikä jättää tarinan annin vähän laihaksi.

Vuoden toisena romaanina luen kuudetta Harry Potteria ääneen Mikolle. Mulla on tapana lukea hyvät kirjat useita kertoja uudelleen, minkä takia tykkään ostaa kirjoja omaksi. Kirjastosta mulla on ollut syyskuusta asti lainassa George Orwellin klassikko 1984. Viidessä kuukaudessa olen lukenut 50 sivua. Tähän matelevaan tahtiin on luonnollinen selitys - kirja on ruotsiksi. Ei ehkä mikään kaikista kevyin valinta kielitaidon ylläpidolle, mutta en suostu luovuttamaan.

- Liikun enemmän
Jes, vielä tammikuussa on motivaatiota riittänyt. Niin on tosin kaikilla muillakin - sali on välillä aivan tukossa. Satsin harjoituspäiväkirjani kertoo, että olen treenannut tammikuussa neljä kertaa viikossa. Itseäni lukujen tarkka seuraaminen motivoi liikkumaan enemmän ja toistaiseksi voin olla tyytyväinen. Tästä on varaa huonontaa loppuvuosi. :'D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti