sunnuntai 1. helmikuuta 2015

NYC - TJ 241

Perjantai oli hyvä päivä, toteutin nimittäin yhden uuden vuoden lupauksistani. Vihdoinkin, monen vuoden puhumisen jälkeen, on yhdestä isoimmasta matkahaaveestani tulossa totta - varattiin nimittäin matka New Yorkiin! (Tähän sata huutomerkkiä lisää). Olen aivan superinnoissani, enkä tiedä miten jaksan odottaa seuraavat kahdeksan kuukautta, sillä lähtö on vasta lokakuussa. Must-see-kohteiden kartoittaminen ja budjetin hahmottelu on jo aloitettu. Asensin kännykkään päivälaskurit tuleviin matkoihin: Zurich TJ 59 ja New York TJ 241.

Vaikka New Yorkin matka on ollut suunnitteilla jo kauan, tapahtui perjantain matkashoppailu kuitenkin melko spontaanisti. Raahauduttuani töistä kotiin, pistin lento- ja hotellihaut laulamaan, kuten olen tehnyt lähes päivittäin koko tammikuun ajan. Meillä on ollut pari eri hotellia tarkkailussa, ja huomasin että toisen hotellin hinta lokakuun alulle oli kallistunut yli sadalla eurolla, kun taas toisen hotellin hinta oli halventunut yli sadalla eurolla samoille päiville. Päätettiin sitten toimia ja laitettiin viikon matka ostoskoriin. Vatsan pohjaa kutitti!


Hintaa seitsemän yön matkalle tuli 1200 euroa per henkilö. Hieman halvemmallakin olisi päässyt, mutta haluttiin ökyillä kahdessa asiassa: suorat lennot ja majoittuminen Manhattanilla. Ajateltiin, että kun ollaan ensimmäistä kertaa menossa Nyciin (ja Jenkkeihin ylipäänsä!), niin ei tuhlata aikaa matkustamiseen. Norwegianilta olisi saanut yhden välilaskun lennot alle 500 eurolla per naama, mutta niihin tulisi matkatavaramaksuja yli 100 euroa per lippu, joten säästö ei jäisi kovin suureksi. Ja New Yorkiin ei voi lähteä ilman isoa matkalaukkua!

Napattiin siis Finskin suorat lennot sekä hotelli aivan huippusijainnilla. Hotelli Pennsylvaniaa meille suositteli Mikon työkaveri. Kyseessä on parhaat päivänsä nähnyt kahden tähden pytinki, eikä sen huoneilta tai palveluilta kannata odottaa liikoja. Kuitenkin kaikki TripAdvisorin arvostelijat sanovat samaa: sijainti kompensoi kaikki puutteet. Hotelli sijaitsee aivan keskustassa Penn Stationin läheisyydessä: Empire State Building on seuraavassa korttelissa, Madison Square Garden ja Times Square muutaman minuutin kävelyn päässä. Voisi kai sanoa, että aika ytimessä ollaan!

Arvostan tota sekuntilaskuria

En ole tainnut koskaan odottaa lokakuuta näin innolla.

2 kommenttia:

  1. Uuu jeah! Mahtavaa kuulla, et reissu nyt buukattu. Yks kesä menee hetkessä ohi ja kohta ollaan taas tän loskakauden alussa, sun onneks ja ja meidän muiden epäonneks :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha jep, "onneksi" siihen voi luottaa, että kesä on ohi nopeasti! :D

      Poista