keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Hejssan alla!


Hejssan alla, moikka kaikki! Vai pitäisikö vain kirjoittaa: Hejssan mamma! Äiti se kuitenkin tulee olemaan aktiivisin vakkarilukija..

Nasu eli ruotsalaisittain Nasse täällä kirjoittelee. Vaihto-opiskelu ulkomailla on erinomainen syy kokeilla bloggaamista. Olkoonkin, että tämä eksoottinen vaihtokohteeni on Ruotsi. Kavereita on ollut Kiinassa, Perussa, Thaimaassa, Itävallassa.. Ehkä mä olen vähän nössö. Mutta hei: aion opiskella på svenska. Yliopistossa. Luulen, että jännittäisi vähemmän, jos olisin lähdössä opiskelemaan englanniksi vaikka Afrikkaan.

Blogin pystyyn pistäminen oli hieman hankalampaa kuin olin odottanut. Kotisivujen teko, html-koodit ynnä muut sujuivat leikiten ala-asteikäisenä, kun kavereiden kanssa ylläpidettiin Pandahoitola Pikkuruista ja Magiakoulu Moonlightia, mutta nyt on vähän hakemista. Muistaako kukaan muu Expagea ja Geocities.comia? Äiti oli varmaan vähän huolissaan datailevasta 11-vuotiaastaan silloin. Tuli muuten mieleen, kun aina puhutaan, että sitä minkä nettiin laittaa, ei pois saa. No eipä vaan löydy enää meidän pandahoitolaa ja magiakoulua!

Olen itse kokenut muutamat löytämäni Göteborgin vaihtokertomukset (ping Rosita!) erittäin hyödyllisiksi, joten ehkä joku Ruotsiin lähtijä saa minunkin jutuistani joskus tulevaisuudessa vinkkejä ja vertaistukea. Saa nähdä, miten kirjoittaminen lähtee sujumaan. Itselläni on paha tapa innostua asioista, mutta harvoin innostus jatkuu kovin pitkään ja asiat jää kesken. Esimerkki: Halusin pienenä kirjailijaksi. Aloitin aina romaanien suunnittelun omistuskirjoituksista (mestariteokset olivat luonnollisesti aina omistettu äidille) ja siihen ne yleensä jäivätkin. Henkilöhahmot ja juoni ovat aika toissijaisia juttuja verrattuna omistuskirjoituksiin ja teosten nimiin. Nimiä olivat esimerkiksi Vesiputouksen vanki ja Unicornin kuiskaus. Kuulostaa aika jännältä! Harmi, etten tiennyt silloinkaan, mistä ne kertoivat..

Göteborgin lento lähtee siis lauantaina 18.1. ja kesäkuun alussa on paluu. Vähän vajaa viisi kuukautta aikaa ihmetellä elämää tuolla naapurissa ja toivottavasti oppia vähän ruotsiakin. Äiti tulee ensimmäisiksi päiviksi mukaan. Olin varannut lennon tosiaan lauantaille, vaikka avaimet tulevaan asuntoon voi noutaa vasta maanantaina, hups. Onneksi äiti riensi heti pelastamaan tyttärensä ja menemme yhdessä muutamaksi päiväksi hotelliin vähän kaupunkilomailemaan.


Kuva Flickr / CC / Matti Mattila

Vielä ennen vaihtoon lähtöä on edessä toinenkin, kauan odotettu reissu. Äidin kauhuksi varattiin nimittäin viime keväänä matka Australiaan siten, että olemme poissa sekä joulun että uudenvuoden. Siitä lisää myöhemmin!

PS: Kuinka monta kertaa on normaalia mainita äiti yhdessä blogikirjoituksessa..?

6 kommenttia:

  1. Jee! Huippua seurata sun seikkailua, täällä ainakin ilmottautuu yks varmasti aktiivinen lukija :) t. Jasu

    VastaaPoista
  2. Hehe sait ainakin heti täällä suun hymyyn, mahtavaa tekstiä. Siis Pandahoitolat ja muut, mistä nämä kaikki on revitty oikein? Ja vielä tärkeämpi kysymys: missä mä olin silloin?! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä Rosita, missä oot ollut? :D Ehkä olit ulkona leikkimässä niinku muutkin etkä hoitamassa virtuaalipandoja... :D Nähdään!

      Poista
    2. Sitä mäkin mietin! Paljosta olen jäänyt paitsi, nyyh...;D

      Poista