keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Ensi kesän matkakohde on...

Ei tästä pimeydestä ja kylmyydestä selviä hengissä, jos ei välillä käännä katsettaan jo tulevaan kesään. Täällä Helsingissä ei ole edes lunta tuomassa valoa, joten kaamosmasennusta vastaan täytyy taistella järeämmin keinoin. Nämä keinot tunnetaan myös seuraavanlaisina nettisivuina: Rantapallo, TripAdvisor, Ebookers, Apollomatkat, Wikitravel, Aurinkomatkat jne. Ja niinhän siinä taas kävi, että matka on varattu! Lähtö on 27.6. eli sopivasti meidän kolme ja puolivuotispäivänämme (kyllä, laskemme edelleen kuukausia, ällö pariskunta kun olemme).

Kuva: Rob / CC / Flickr

Aluksi mietimme Kreikan Santorinia, jonne on kyllä vielä joskus päästävä, mutta sitten Apollomatkojen sivuilla tarttui silmään Montenegro. Siinä on maa, jossa en tiedä kenenkään kaverini vierailleen ja josta ei hirveästi ennakkokäsityksiä ollut. Rantapallo kirjoittaa kohteesta näin: "Jugoslavian hajoamiseen johtaneet sodat 1990-luvun alussa aiheuttivat kovan kolauksen koko alueen turismille, mutta viimeisen vuosikymmenen aikana kehitys on ollut positiivista ja matkailijat ovat alkaneet löytää Montenegron uudestaan."

Montenegron naapureita ovat Kroatia, Bosnia ja Hertsegovina, Albania, Serbia sekä Kosovo. Tuolla viihtyisi varmasti pidempäänkin kuin viikon ja voisi tehdä retkiä myös naapurimaihin, mutta toisella kertaa sitten. Apollomatkojen lento on Kroatian Dubrovnikiin, josta ei ole pitkä matka bussilla Montenegron puolelle. Kroatiassa olemme käyneet rantalomalla 2011, mutta Dubrovnik pitäisi vielä nähdä. Ehkä teemme sinne päiväretken, jos rannalla löhöilyltä kerkeämme. ;)

Melkeen kirjoitin, etten malta odottaa kesäkuuta, mutta jos nyt ensin malttaisin odottaa vielä kuusi päivää Australiaan lähtöä. :)

2 kommenttia:

  1. Kunnon reissulainen! :D Australiaa, vaihtoa, lomareissua - huh tässähän menee ihan pää pyörälle. Huomenna nähdään, ennen kun pingahdat reissuun! :)

    VastaaPoista
  2. Matkat kannattaa varata sillon ku on rahaa! Vaikka käyttäisin mun kaikki rahat Ruotsissa niin onpahan jotain kivaa kesällekin :P (Tosin en tiiä mitä Mikko sanoo jos tuun takas ja ilmotan ettei mulla oo rahaa vuokraan....:D)
    Mun esseen kirjotusurakka näyttää tällä hetkellä aika huolestuttavalta, en tiiä ehinkö tulla sinne :| Yritän hoputtaa itseäni!

    VastaaPoista